Objavili smo

12 prigrizkov z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

05 / 2021

NAJ BODO SLANI ALI SLADKI, TUDI HITRI PRIGRIZKI SO LAHKO ZDRAVI!
Med glavnimi obroki velikokrat radi posežemo po nezdravih prigrizkih z visoko vsebnostjo enostavnih ogljikovih hidratov in sladkorja. Čeprav ti hitro umirijo hrepenenje po hrani, z njimi našemu zdravju ne delamo uslug. Telo nam bo hvaležnejše, če bomo namesto po nezdravih hitri hrani posegli po zdravih alternativah. Tukaj je nekaj slanih in sladkih slastnih predlogov!

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 5/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto in tekst: Guliver/Stockfood

Recepti:
-Humus iz popečenega korenja
-Parmezanov čips s semeni
-Pikantni gvakamole
-Redkvice s pikantno pomako iz jogurta, kumar in zelišč
-Čips iz nori alg s sezamom
-Falafel iz graha, čičerike in lešnikov
-Sirčkove kroglice z zelišči
-Mini pite (quiche) s slanino, paradižnikom in baziliko
-Grižljajčki s kvinojo, cvetačo in šparglji
-Ploščice s semeni in oreščki
Pomarančno-metina skuta z malinami
Čokoladno – mandljeve kroglice brez sladkorja

Deli na
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
05 / 2025
Café Central, Portorož
OD ZMAGOVALNEGA KROFA DO NOVIH TORTIC pri slaščičarskih mojstricah v Portorožu V kavarni in slaščičarni Café Central v Portorožu slaščičarska ekipa že vrsto let ustvarja prepoznavne ročno izdelane sladice, ki navdušujejo tako s kakovostjo kot inovativnostjo. Letos posebno pozornost vzbuja...
04 / 2025
Restavracija Sedem, VSGT Maribor
»ZERO WASTE« V PRAKSI: KUHINJA, KJER NIČ NE GRE V NIČ Trajnostno kuhanje je postalo ključni element sodobne prehrambene kulture. Kuhinja brez odpadkov ni le trend, temveč filozofija, ki se osredotoča na načela, kot so lokalna pridelava, uporaba sezonskih sestavin in smiselno ravnanje z vsakim...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna