Objavili smo

Galerija okusov, Novo Celje - chefa Luka Gmajner in Marko Magajne

01 / 2020

Galerija okusov je članica mednarodnega združenja mladih gostincev JRE in nedavno ji je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že drugič pripel visoko oceno – tri kuharske kape. V dokaj kratkem času je postala stalnica na zemljevidu domačih in tujih ljubiteljev vrhunske hrane in vina. Njeno zgodbo strasti, ustvarjalnosti in prijateljstva piše mlada ekipa kuharstva in strežbe pod taktirko Gašperja Puhana, tudi novega predsednika JRE Slovenija.

Da so mladi in nemirni, v smehu pove Gašper Puhan, lastnik in idejni vodja Galerije okusov. A gostinske zgodbe, ki jo je začel pisati pred sedmimi leti v pristavi baročnega dvorca in parka Novo Celje, se je lotil nadvse strastno in resno. Že začetki so napovedali, da želi biti restavracija Galerija okusov samosvoja, tako v kulinaričnem kot doživljajskem smislu. Sproščena, vendar premišljena v vsakem detajlu.

Kuharski ustvarjalnosti in kreiranju jedi se tukaj posvečata kar dva mlada chefa – Luka Gmajner in Marko Magajne. Oba sta končala celjsko srednjo gostinsko šolo in že takrat stkala prijateljske vezi. Luka je v kuhinji Galerije okusov vse od njenih začetkov. Sprva je svoje znanje nadgrajeval ob boku predhodnikov, prav tako izvrstnih chefov, nato sta pred tremi leti vodenje kuhinje prevzela v tandemu z Markom. Slednji se je še v času vajeništva kalil pri chefu Igorju Jagodicu, leto in pol pa pod taktirko chefa Marka Pavčnika kot vodja Gostilne Špengl. Tudi izkušnja vpogleda v delo in razmišljanje dveh vrhunskih slovenskih kuharjev ga vodi prioblikovanju lastnega kuharskega izraza in identitete...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Poširana postrv z rdečo peso, miso majonezo, jogurtom in kaviarjem
- Karpačo jesetra, solata, dashi črne trobente, drobtine, sir Tolminc
- Ajdovi žganci, kisla smetana, ocvirki s čilijem, polentin čips, sir Jamar
- Retro špricer
- Hrbet jelena, pire topinamburja, brusnice, lardo, fermentiran topinambur
- Sladoled s pivom, pena ječmenovega sladu, borovničeva marmelada in lešnikov drobljenec
- Koktajl Cikcak

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.