Objavili smo

Galerija okusov, Novo Celje - chefa Luka Gmajner in Marko Magajne

01 / 2020

Galerija okusov je članica mednarodnega združenja mladih gostincev JRE in nedavno ji je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že drugič pripel visoko oceno – tri kuharske kape. V dokaj kratkem času je postala stalnica na zemljevidu domačih in tujih ljubiteljev vrhunske hrane in vina. Njeno zgodbo strasti, ustvarjalnosti in prijateljstva piše mlada ekipa kuharstva in strežbe pod taktirko Gašperja Puhana, tudi novega predsednika JRE Slovenija.

Da so mladi in nemirni, v smehu pove Gašper Puhan, lastnik in idejni vodja Galerije okusov. A gostinske zgodbe, ki jo je začel pisati pred sedmimi leti v pristavi baročnega dvorca in parka Novo Celje, se je lotil nadvse strastno in resno. Že začetki so napovedali, da želi biti restavracija Galerija okusov samosvoja, tako v kulinaričnem kot doživljajskem smislu. Sproščena, vendar premišljena v vsakem detajlu.

Kuharski ustvarjalnosti in kreiranju jedi se tukaj posvečata kar dva mlada chefa – Luka Gmajner in Marko Magajne. Oba sta končala celjsko srednjo gostinsko šolo in že takrat stkala prijateljske vezi. Luka je v kuhinji Galerije okusov vse od njenih začetkov. Sprva je svoje znanje nadgrajeval ob boku predhodnikov, prav tako izvrstnih chefov, nato sta pred tremi leti vodenje kuhinje prevzela v tandemu z Markom. Slednji se je še v času vajeništva kalil pri chefu Igorju Jagodicu, leto in pol pa pod taktirko chefa Marka Pavčnika kot vodja Gostilne Špengl. Tudi izkušnja vpogleda v delo in razmišljanje dveh vrhunskih slovenskih kuharjev ga vodi prioblikovanju lastnega kuharskega izraza in identitete...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Poširana postrv z rdečo peso, miso majonezo, jogurtom in kaviarjem
- Karpačo jesetra, solata, dashi črne trobente, drobtine, sir Tolminc
- Ajdovi žganci, kisla smetana, ocvirki s čilijem, polentin čips, sir Jamar
- Retro špricer
- Hrbet jelena, pire topinamburja, brusnice, lardo, fermentiran topinambur
- Sladoled s pivom, pena ječmenovega sladu, borovničeva marmelada in lešnikov drobljenec
- Koktajl Cikcak

Deli na
11 / 2020
Gostilna pri Mari, Kamnik pod Krimom
ŠPELA IN RENE SE NISTA ODPOVEDALA TRADICIJI!  Gostilna pri Mari je znana po pohani piški, krači, pečeni v krušni peči, svinjskih rebrcih, dušenih v belem vinu z medom in žajbljem, za martinovo tudi po pečeni rački. Rene in Špela Šuc, brat in sestra ter tretja generacija družinske gostilne,...
11 / 2020
Gostilna Termika, Ozeljan - chefa Erik Batagelj in Ivan Ilievski
VZGON VETRA, IDEJ, OBLIK IN OKUSOV Zakonca Aleksander Mladovan in Martina Logar Mladovan sta skupno življenjsko in poslovno zgodbo začela pisati pred malo več kot desetletjem. Svoja znanja in izkušnje s področij turizma in gostinstva sta povezala v idejo o prvem vipavskem resortu. Za začetek...
11 / 2020
Čas je za jedi s sirom
10 HITRIH IN SLASTNIH JEDI S SIROM Od svežih do staranih, mehkih in trdih, narejenih iz različnih vrst mleka, do takih s plemenito plesnijo ali dodanimi začimbami - bogata izbira na našem tržišču razveseljuje ljubitelje sirov skozi celo leto. Postrežemo jih lahko samostojno ali z njimi obogatimo...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.