Objavili smo

Galerija okusov, Novo Celje - chefa Luka Gmajner in Marko Magajne

01 / 2020

Galerija okusov je članica mednarodnega združenja mladih gostincev JRE in nedavno ji je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že drugič pripel visoko oceno – tri kuharske kape. V dokaj kratkem času je postala stalnica na zemljevidu domačih in tujih ljubiteljev vrhunske hrane in vina. Njeno zgodbo strasti, ustvarjalnosti in prijateljstva piše mlada ekipa kuharstva in strežbe pod taktirko Gašperja Puhana, tudi novega predsednika JRE Slovenija.

Da so mladi in nemirni, v smehu pove Gašper Puhan, lastnik in idejni vodja Galerije okusov. A gostinske zgodbe, ki jo je začel pisati pred sedmimi leti v pristavi baročnega dvorca in parka Novo Celje, se je lotil nadvse strastno in resno. Že začetki so napovedali, da želi biti restavracija Galerija okusov samosvoja, tako v kulinaričnem kot doživljajskem smislu. Sproščena, vendar premišljena v vsakem detajlu.

Kuharski ustvarjalnosti in kreiranju jedi se tukaj posvečata kar dva mlada chefa – Luka Gmajner in Marko Magajne. Oba sta končala celjsko srednjo gostinsko šolo in že takrat stkala prijateljske vezi. Luka je v kuhinji Galerije okusov vse od njenih začetkov. Sprva je svoje znanje nadgrajeval ob boku predhodnikov, prav tako izvrstnih chefov, nato sta pred tremi leti vodenje kuhinje prevzela v tandemu z Markom. Slednji se je še v času vajeništva kalil pri chefu Igorju Jagodicu, leto in pol pa pod taktirko chefa Marka Pavčnika kot vodja Gostilne Špengl. Tudi izkušnja vpogleda v delo in razmišljanje dveh vrhunskih slovenskih kuharjev ga vodi prioblikovanju lastnega kuharskega izraza in identitete...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Poširana postrv z rdečo peso, miso majonezo, jogurtom in kaviarjem
- Karpačo jesetra, solata, dashi črne trobente, drobtine, sir Tolminc
- Ajdovi žganci, kisla smetana, ocvirki s čilijem, polentin čips, sir Jamar
- Retro špricer
- Hrbet jelena, pire topinamburja, brusnice, lardo, fermentiran topinambur
- Sladoled s pivom, pena ječmenovega sladu, borovničeva marmelada in lešnikov drobljenec
- Koktajl Cikcak

Deli na
01 / 2020
Austria Trend Hotel Ljubljana - chef Damjan Wallner
Austria Trend Hotel Ljubljana se je odprl pred šestnajstimi leti, takrat še pod drugim imenom, lastniki in upravljavci. Od leta 2008 z njim upravlja avstrijska hotelska družba Austria Trend. Leta 2015 se je hotelu uspelo izviti iz rdečih številk in danes posluje uspešno. Še več – kmalu se obeta...
01 / 2020
Sommelierji praznovali 25-letnico članstva v ASI
Člani Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so decembra na dvorcu Zemono na slavnostnem srečanju obeležili 25. obletnico članstva v mednarodnem sommelierskem združenju ASI (Association de la Sommellerie Internationale). Za lepa vinska in kulinarična doživetja ter druženje, ki...
01 / 2020
Okusiti Laško tudi v kulinarični ponudbi Thermane Laško
Konec lanskega leta je v sklopu projekta »Okusiti raznolikost podeželja« zaživela nova kolektivna blagovna znamka »Okusiti Laško«. Njen namen je vzpostaviti pestrost prehranskih izdelkov, rokodelskih izdelkov, jedi in pijač, značilnih za okolje Laškega, ter okrepiti verige lokalnih dobaviteljev...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.