Objavili smo

Gostilna in hotel Kunst, Leskovec pri Krškem

09 / 2024

KUNSTOVI TA MLADI NADALJUJEJO, V PONUDBI OSTAJATA GLAVNA KRŠKOPOLJEC IN KOPUN

Čeprav na obrobju Krškega in v hotelskem delu s poudarkom na poslovnem turizmu, družinsko vodena Gostilna in hotel Kunst ter njegova ekipa živita in dihata z lokalnim okoljem in domačini. Tukaj so doma prijazen sprejem in kulinarična ponudba za različne priložnosti in okuse, tudi zahtevnejše jedce. Krškopoljec in kopun sta v jedilnem listu na častnem mestu, na svoj račun pridejo tudi ljubitelji sladic in posavskih vin, ki jih zdaj točijo tudi v novi vinoteki. 

Dolga tradicija gostilne gre naprej
Priznani posavski gostinec Srečko Kunst je svojo samostojno gostinsko zgodbo skupaj s soprogo Bredo začel pisati davnega leta 1985... Gostilno in hotel Kunst na zdajšnji lokaciji v Leskovcu pri Krškem vodi njun sin Nejc skupaj z ženo Tamaro, po gostilni pa se že podita tudi njuna otroka Karolina in Leon, velikokrat v družbi Voranca in Erazma, sinov Nejčeve sestre Tjaše.

Krškopoljec od predjedi do sladice!
Da sta pri Kunstu krškopoljec, edina avtohtona slovenska pasma prašičev, in kopun zvezdi v ponudbi, bo pozornemu obiskovalcu jasno že ob vstopu v gostilno in hotel. Pred vhodom so igrala v obliki krškopoljca, v glavni gostinski sobi, kjer strežejo jedi po naročilu, s stropa visijo majhni prašički v črno beli barvi. Povsod so tudi platna s petelini (kopuni so namreč mladi skopljeni petelini), ki že vrsto let nastajajo v okviru Kunstovega Tedna umetnosti. V Gostilni Kunst se radi ustavijo tako tisti, ki pridejo na hitro malico ali dnevno kosilo, kot tisti, ki si vzamejo več časa in uživajo v jedeh po naročilu. Pomemben del Kunstove ponudbe sta tudi catering, torej pogostitve na terenu, in znamka Pite čudovite ter vitrina Dama, iz katere vabijo različne sladice. Za slednje skrbi Nejčeva sestra Tjaša Kunst Kališnik, ki je slaščičarstvo zajadrala iz ljubezni do peke in priprave sladic...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.9/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
-Kunstova dilca: suhomesnate dobrote krškopoljca in kopunova pašteta
-Hladne rezine krškopoljca na zabeljenem stročjem fižolu
-Kopunov ragu z ocvrto ješprenovo kroglico in parmezanovim čipsom
-Hrbet krškopoljca s fižolovim pirejem, gomoljno zelenjavo in redukcijo modre frankinje
-Pečen kopun z jesensko prilogo
-Čokoladni klobuk krškopoljca
-Jesenski zavitek z jabolki, hruškami in slivami

Deli na
12 / 2024
Restavracija A3, Grad Rajhenburg
KJER SI DOBRE JEDI IN POSAVSKA VINA PODAJAJO ROKO Z GRAJSKO ZGODOVINO  Na pečini, s katere se odpira pogled na široko in lenobno ovinkasto strugo reke Save in Brestanico, v svoji celovito obnovljeni podobi stoji grad Rajhenburg. V njem so nekoč trapisti izdelovali čokolado, likerje in sir ter pridelovali...
12 / 2024
BIC Ljubljana - nagrajene magdalenice in druge praznične sladice
Decembra v slaščičarskih delavnicah na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) diši po prazničnih piškotih, pitah in poticah. Še vedno pa odmeva tudi uspešen nastop dijakov, bodočih slaščičark in slaščičarjev, na mednarodnem tekmovanju Interslast v Termah Tuhelj na Hrvaškem....
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna