Objavili smo
07 / 2024
Pri rosnih 22-letih Hana Kotar z Britofa pri Kranju že četrto leto s svojo blagovno znamko Mama Paula stopa po samostojni slaščičarski poti. Njena strast je čokolada in izdelki iz nje, kupce pa razveseljuje tudi z butičnimi sladoledi v lončkih in na palčkah. Simpatično in zgovorno Gorenjko lahko srečate na nekaterih dogodkih, kamor svoje sladke dobrote pripelje s prikolico (food truckom), in v kavarnici v Kamniku. Največkrat pa je v svoji slaščičarski delavnici, kjer smo jo obiskali tudi mi. Posebej za bralce revije Pet zvezdic je z veseljem pripravila nekaj enostavnih poletnih sladic.
Izsek iz intervjuja
Prvič pokušam vaše čokoladne bonbone »kuštravčke« in zdaj razumem, zakaj ste jih poimenovali Choco ami ali čokoladni prijatelj – ker se je težko ustaviti pri enem! Res lepa tekstura in kombinacija okusov.
Hana: (smeh) Hvala. Gre za mešanico mlečne in bele karamelne belgijske čokolade, slanih arašidov in hrustljave domače karamele. Choco amije sicer izdelujemo v dveh različicah – že omenjeni in potem še v kombinaciji oreščkov, suhega sadja in mlečne čokolade. Vsi so narejeni ročno.
Kaj vas je tako prevzelo pri čokoladi, da izdelki iz nje predstavljajo večji delež v vašem poslu?
Hana: Na začetku sem, tako kot mnogi slaščičarji, mislila, da bom delala torte ali piškote in kakšne mini sladice. In najprej je bilo res tako. Še preden smo začeli z Mamo Paulo, sem prijateljem in sorodnikom spekla ogromno tort. Tudi delavnico smo na začetku mislili opremiti za peko tort. Potem sem šla na tečaj o temperiranju čokolade in sem se vanjo zaljubila, čeprav sploh nisem kakšen grozen čokoholik in bolj uživam v kosu kruha z rezino pršuta. A takrat me je zares prevzela. Rada rečem, da je zakomplicirana gospodična. Moraš jo dobro spoznati in vedeti, kako deluje, ker se zelo obnaša po vremenu...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.7-8/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: arhiv Mama Paula
Recepti:
-Pistacijev tiramisu z jagodami
-Smetanova strjenka z limeto, gozdnimi jagodami in jagodičevjem
-Domač tropski sladoled
-Vaniljeva krostata z malinovim gelom in nektarinami