Objavili smo

Hana Kotar - Čokoladnica in slaščičarstvo Mama Paula

07 / 2024

ČOKOLADA JE ZAKOMPLICIRANA GOSPODIČNA, ZELO SE OBNAŠA PO VREMENU!

Pri rosnih 22-letih Hana Kotar z Britofa pri Kranju že četrto leto s svojo blagovno znamko Mama Paula stopa po samostojni slaščičarski poti. Njena strast je čokolada in izdelki iz nje, kupce pa razveseljuje tudi z butičnimi sladoledi v lončkih in na palčkah. Simpatično in zgovorno Gorenjko lahko srečate na nekaterih dogodkih, kamor svoje sladke dobrote pripelje s prikolico (food truckom), in v kavarnici v Kamniku. Največkrat pa je v svoji slaščičarski delavnici, kjer smo jo obiskali tudi mi. Posebej za bralce revije Pet zvezdic je z veseljem pripravila nekaj enostavnih poletnih sladic. 

Izsek iz intervjuja

Prvič pokušam vaše čokoladne bonbone »kuštravčke« in zdaj razumem, zakaj ste jih poimenovali Choco ami ali čokoladni prijatelj – ker se je težko ustaviti pri enem! Res lepa tekstura in kombinacija okusov.
Hana: (smeh) Hvala. Gre za mešanico mlečne in bele karamelne belgijske čokolade, slanih arašidov in hrustljave domače karamele. Choco amije sicer izdelujemo v dveh različicah – že omenjeni in potem še v kombinaciji oreščkov, suhega sadja in mlečne čokolade. Vsi so narejeni ročno.

Kaj vas je tako prevzelo pri čokoladi, da izdelki iz nje predstavljajo večji delež v vašem poslu?
Hana: Na začetku sem, tako kot mnogi slaščičarji, mislila, da bom delala torte ali piškote in kakšne mini sladice. In najprej je bilo res tako. Še preden smo začeli z Mamo Paulo, sem prijateljem in sorodnikom spekla ogromno tort. Tudi delavnico smo na začetku mislili opremiti za peko tort. Potem sem šla na tečaj o temperiranju čokolade in sem se vanjo zaljubila, čeprav sploh nisem kakšen grozen čokoholik in bolj uživam v kosu kruha z rezino pršuta. A takrat me je zares prevzela. Rada rečem, da je zakomplicirana gospodična. Moraš jo dobro spoznati in vedeti, kako deluje, ker se zelo obnaša po vremenu...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.7-8/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Mama Paula

Recepti:
-Pistacijev tiramisu z jagodami
-Smetanova strjenka z limeto, gozdnimi jagodami in jagodičevjem
-Domač tropski sladoled
-Vaniljeva krostata z malinovim gelom in nektarinami

Deli na
12 / 2024
Restavracija A3, Grad Rajhenburg
KJER SI DOBRE JEDI IN POSAVSKA VINA PODAJAJO ROKO Z GRAJSKO ZGODOVINO  Na pečini, s katere se odpira pogled na široko in lenobno ovinkasto strugo reke Save in Brestanico, v svoji celovito obnovljeni podobi stoji grad Rajhenburg. V njem so nekoč trapisti izdelovali čokolado, likerje in sir ter pridelovali...
12 / 2024
BIC Ljubljana - nagrajene magdalenice in druge praznične sladice
Decembra v slaščičarskih delavnicah na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) diši po prazničnih piškotih, pitah in poticah. Še vedno pa odmeva tudi uspešen nastop dijakov, bodočih slaščičark in slaščičarjev, na mednarodnem tekmovanju Interslast v Termah Tuhelj na Hrvaškem....
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna