Objavili smo

Herceg Novi, biser črnogorske riviere

07 / 2019

Herceg Novi, ki šteje 30.000 prebivalcev, se nahaja ob vhodu v enega najlepših zalivov na svetu Boko Kotorsko in ob vznožju visoke planine Orjen (1895 m). V predelu Igalo je tudi edini termalni spa center v Črni Gori, specializiran za zdravljenje revmatičnih obolenj z zdravilnim blatom. V sklopu zdravilišča je ohranjena nekdanja Titova vila Galeb, ki jo lahko tudi obiščete.

Na povabilo turistične organizacije mesta Herceg Novi so se odzvali nekateri slovenski novinarji predvsem zato, ker mesto z okolico ponuja ogromno možnosti za aktivno preživljanje prostega časa in uživanje v odlični kulinariki in vinih. Klasika je uživanje na čudovitih plažah in v kristalno čistem morju, bolj aktivni lahko odidejo na izlet s čolnom ali jadrnico po okoliškem morskem arhipelagu. Če se odločite za slednje, vam pripravijo tudi ribji piknik na majhni plaži, ki jo imate samo zase - na fotografiji Nataša in Ilija iz agencije Montenegro Outdoors, ki sta novinarje s čolnom peljala mimo otočka Mamula (kjer je bil že v času avstro-ogrske vojaški zapor, ki ga zdaj preurejajo v muzej) do znamenite modre jame (špilje), mimo polotoka Luštica, ki je znan po nasadih oljk in odličnem oljčnem olju. Pa vse do mondenega novega obmorskega naselja Luštica Bay z luksuznimi apartmaji in vilami, kjer imajo novo marino in petzvezdični hotel The Chedi. Na skriti majhni peščeni plaži pa priredila pravi ribji piknik...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2019.

Tekst in foto: Peter Irman

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Čas je za so(n)čne limone
Redki sadeži so tako vsestranski, kot so to limone. Kisle, sočne, dišeče, bogate z vitamini in minerali se odlično podajo tako slanim in sladkim jedem kot pijačam. Tokrat ste vabljeni na potovanje v svet okusnih sladic iz limon! LIMONA vs. LIMETA Razen tega, da je prva rumena in druga zelena,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.