Objavili smo

Hoi An, kjer je chef Bourdain odkril najboljši sendvič

10 / 2018

Po vrvežu v Hošiminhu se je prilegla umirjenost Hoi Ana, ki leži ob morju in reki. Staro mestno jedro je pod Unescovo zaščito. Slikovite ulice so polne odlične ulične hrane in vrsta pred okrepčevalnico s sendviči, ki ji je slavo prinesla oddaja slavnega chefa Bourdaina, je še vedno dolga. 

Prve dni sem obiskala veliko restavracij in poskušala hrano. Potem pa sem vsak dan za kosilo ali večerjo zavila v restavracijo Morning glory (Jutranje veselje). Podjetna domačinka, ki ji pravijo gospa Vy (Vi), ima danes 4 restavracije, svojo kuharsko šolo in je tudi avtorica številnih kuharskih knjig. Je tretja generacija, ki uspešno promovira vrhunsko vietnamsko kulinariko. Že njena babica je imela majhno restavracijo na osrednji tržnici, kasneje so jo prevzeli njeni starši. Kot pove, je začela v njej pomagati že pri osmih letih. Težko je ublažila očetov srd, ko je srednjo šolo obesila na klin in se odločila, da bo njen življenjski izziv kulinarika. Že leta 1992 je odprla svojo prvo restavracijo...

Celoten članek je v dveh delih objavljen v reviji Pet zvezdic, številki 9/2018 in 10/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.