Objavili smo

Hoi An, kjer je chef Bourdain odkril najboljši sendvič

10 / 2018

Po vrvežu v Hošiminhu se je prilegla umirjenost Hoi Ana, ki leži ob morju in reki. Staro mestno jedro je pod Unescovo zaščito. Slikovite ulice so polne odlične ulične hrane in vrsta pred okrepčevalnico s sendviči, ki ji je slavo prinesla oddaja slavnega chefa Bourdaina, je še vedno dolga. 

Prve dni sem obiskala veliko restavracij in poskušala hrano. Potem pa sem vsak dan za kosilo ali večerjo zavila v restavracijo Morning glory (Jutranje veselje). Podjetna domačinka, ki ji pravijo gospa Vy (Vi), ima danes 4 restavracije, svojo kuharsko šolo in je tudi avtorica številnih kuharskih knjig. Je tretja generacija, ki uspešno promovira vrhunsko vietnamsko kulinariko. Že njena babica je imela majhno restavracijo na osrednji tržnici, kasneje so jo prevzeli njeni starši. Kot pove, je začela v njej pomagati že pri osmih letih. Težko je ublažila očetov srd, ko je srednjo šolo obesila na klin in se odločila, da bo njen življenjski izziv kulinarika. Že leta 1992 je odprla svojo prvo restavracijo...

Celoten članek je v dveh delih objavljen v reviji Pet zvezdic, številki 9/2018 in 10/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
05 / 2022
6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH? Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.