Objavili smo

Hoi An, kjer je chef Bourdain odkril najboljši sendvič

10 / 2018

Po vrvežu v Hošiminhu se je prilegla umirjenost Hoi Ana, ki leži ob morju in reki. Staro mestno jedro je pod Unescovo zaščito. Slikovite ulice so polne odlične ulične hrane in vrsta pred okrepčevalnico s sendviči, ki ji je slavo prinesla oddaja slavnega chefa Bourdaina, je še vedno dolga. 

Prve dni sem obiskala veliko restavracij in poskušala hrano. Potem pa sem vsak dan za kosilo ali večerjo zavila v restavracijo Morning glory (Jutranje veselje). Podjetna domačinka, ki ji pravijo gospa Vy (Vi), ima danes 4 restavracije, svojo kuharsko šolo in je tudi avtorica številnih kuharskih knjig. Je tretja generacija, ki uspešno promovira vrhunsko vietnamsko kulinariko. Že njena babica je imela majhno restavracijo na osrednji tržnici, kasneje so jo prevzeli njeni starši. Kot pove, je začela v njej pomagati že pri osmih letih. Težko je ublažila očetov srd, ko je srednjo šolo obesila na klin in se odločila, da bo njen življenjski izziv kulinarika. Že leta 1992 je odprla svojo prvo restavracijo...

Celoten članek je v dveh delih objavljen v reviji Pet zvezdic, številki 9/2018 in 10/2018.

Tekst: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.