Objavili smo
02 / 2019
Leta 2009 je v Sloveniji kot prvi v Admiralovi verigi vrata odprl novozgrajeni Hotel & Casinò Admiral Mediteran na Kozini, ki bo tako letos decembra praznoval okroglo obletnico. Poleg igralniške in hotelske ponudbe se ponaša tudi z restavracijo, katere kuhinjo vodi na predlanski in lanski Sladki Istri nagrajeni chef Aleksandar Matić. Danes je Admiral pri nas prisoten na sedmih lokacijah. Med zadnjima pridobitvama sta Casinò in hotel Kongo v Grosuplju ter Casinò Lev v Ljubljani.
Na tekmovanju za Najizvirnejšo sladico Sladke Istre 2017 je chef Aleksandar Matić iz Hotela & Casinòja Admiral Mediteran na Kozini nase opozoril s sivkino sladico, impozantno postreženo v ledenem »balonu«. Na lanskem pa je s sladico, v kateri so se prepletali okusi koromača, pehtrana in zelenega jabolka, v zmago prepričal novinarsko ocenjevalno komisijo. »V osnovi sem kuhar, ne slaščičar, a prav razpisi Sladke Istre so me vzpodbudili, da sem se preizkusil v sladicah in ugotovil, da mi pravzaprav ležijo in se želim v njihovi pripravi še izpopolniti,« je povedal Aleksandar. In dodal, da bo na Sladki Istri, ki bo septembra, zagotovo sodeloval tudi letos, saj je to lahko lepa promocija tudi za restavracijo...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.
Tekst: Urša Cvilak Foto: arhiv Admiral
Recepti:
- Tuna v sezamovi skorjici, karpačo iz pokrovače in domači kreker
- Morski »tartufi«
- Grahova juha z mikro meto in kruhovim mostičkom
- Telečji file mignon na bučnem pireju z vinsko omako in čipsom iz zelene
- Admiralov krof z vaniljevo kremo, ribezovim pirejem in medenim »satjem«