Objavili smo

Hotel & Casinò Admiral Mediteran, Kozina - chef Aleksandar Matić

02 / 2019

Leta 2009 je v Sloveniji kot prvi v Admiralovi verigi vrata odprl novozgrajeni Hotel & Casinò Admiral Mediteran na Kozini, ki bo tako letos decembra praznoval okroglo obletnico. Poleg igralniške in hotelske ponudbe se ponaša tudi z restavracijo, katere kuhinjo vodi na predlanski in lanski Sladki Istri nagrajeni chef Aleksandar Matić. Danes je Admiral pri nas prisoten na sedmih lokacijah. Med zadnjima pridobitvama sta Casinò in hotel Kongo v Grosuplju ter Casinò Lev v Ljubljani. 

Na tekmovanju za Najizvirnejšo sladico Sladke Istre 2017 je chef Aleksandar Matić iz Hotela & Casinòja Admiral Mediteran na Kozini nase opozoril s sivkino sladico, impozantno postreženo v ledenem »balonu«. Na lanskem pa je s sladico, v kateri so se prepletali okusi koromača, pehtrana in zelenega jabolka, v zmago prepričal novinarsko ocenjevalno komisijo. »V osnovi sem kuhar, ne slaščičar, a prav razpisi Sladke Istre so me vzpodbudili, da sem se preizkusil v sladicah in ugotovil, da mi pravzaprav ležijo in se želim v njihovi pripravi še izpopolniti,« je povedal Aleksandar. In dodal, da bo na Sladki Istri, ki bo septembra, zagotovo sodeloval tudi letos, saj je to lahko lepa promocija tudi za restavracijo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Admiral

Recepti:
- Tuna v sezamovi skorjici, karpačo iz pokrovače in domači kreker
- Morski »tartufi«
- Grahova juha z mikro meto in kruhovim mostičkom
- Telečji file mignon na bučnem pireju z vinsko omako in čipsom iz zelene
- Admiralov krof z vaniljevo kremo, ribezovim pirejem in medenim »satjem«

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.