Objavili smo

Hotel & Casinò Admiral Mediteran, Kozina - chef Aleksandar Matić

02 / 2019

Leta 2009 je v Sloveniji kot prvi v Admiralovi verigi vrata odprl novozgrajeni Hotel & Casinò Admiral Mediteran na Kozini, ki bo tako letos decembra praznoval okroglo obletnico. Poleg igralniške in hotelske ponudbe se ponaša tudi z restavracijo, katere kuhinjo vodi na predlanski in lanski Sladki Istri nagrajeni chef Aleksandar Matić. Danes je Admiral pri nas prisoten na sedmih lokacijah. Med zadnjima pridobitvama sta Casinò in hotel Kongo v Grosuplju ter Casinò Lev v Ljubljani. 

Na tekmovanju za Najizvirnejšo sladico Sladke Istre 2017 je chef Aleksandar Matić iz Hotela & Casinòja Admiral Mediteran na Kozini nase opozoril s sivkino sladico, impozantno postreženo v ledenem »balonu«. Na lanskem pa je s sladico, v kateri so se prepletali okusi koromača, pehtrana in zelenega jabolka, v zmago prepričal novinarsko ocenjevalno komisijo. »V osnovi sem kuhar, ne slaščičar, a prav razpisi Sladke Istre so me vzpodbudili, da sem se preizkusil v sladicah in ugotovil, da mi pravzaprav ležijo in se želim v njihovi pripravi še izpopolniti,« je povedal Aleksandar. In dodal, da bo na Sladki Istri, ki bo septembra, zagotovo sodeloval tudi letos, saj je to lahko lepa promocija tudi za restavracijo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Admiral

Recepti:
- Tuna v sezamovi skorjici, karpačo iz pokrovače in domači kreker
- Morski »tartufi«
- Grahova juha z mikro meto in kruhovim mostičkom
- Telečji file mignon na bučnem pireju z vinsko omako in čipsom iz zelene
- Admiralov krof z vaniljevo kremo, ribezovim pirejem in medenim »satjem«

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Nove kulinarične ideje slovenskih chefov
Edinstven panettone in platforma za mlade Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.