Objavili smo

Hotel Occidental Ljubljana

03 / 2025

Nov sodoben hotel španske verige Barceló ne le za turiste, ampak tudi za Ljubljančane

V strogem središču naše prestolnice, v neposredni bližini Kongresnega trga in nasproti gledališča SNG Drama Ljubljana, se je pred letom in pol odprl štirizvezdični hotel Occidental Ljubljana španske verige Barceló. Nahaja se v novi moderni hotelsko-stanovanjski zgradbi, ki je zrastla tik ob Slovenski cesti. Hotelski in zunanji gostje se lahko v prijetni atmosferi elegantnega tapas bara La Santa Maria prepustijo kulinaričnemu popotovanju po Španiji in svetu.

Center Šumi obsega stanovanjski, trgovsko-gostinski ter hotelski del. Nekoč je na njegovem mestu stala legendarna tovarna bonbonov Šumi, v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja pa je bil istoimenski lokal zbirališče svobodomiselnih umetnikov in kulturnikov. Mnogi Ljubljančani na prostor z zanimivo zgodovino in številnimi zgodbami znanih boemov tistega časa še vedno gledajo z nostalgijo. "Zato je naša želja, da bi nas poleg turistov nekako ponovno odkrili tudi domačini. Da bi z veseljem prišli v naš tapas bar na kavo, kozarec dobrega vina ali prigrizek. Tudi nekateri stanovalci iz stavbe so že postali naši stalni gostje," je poudaril Mario Čolić, direktor prodaje in marketinga v hotelu Occidental Ljubljana.
Gostinsko ponudbo v Hotelu Occidental širijo postopoma, nekoliko tudi zaradi izzivov v gostinskem sektorju. Tako v restavraciji Šumi strežejo zajtrke, ki jih hotelski in zunanji gostje zelo pohvalijo. Kosila in večerje pa so na voljo za zaključene skupine po vnaprejšnjem dogovoru. S prihodom toplih dni bo zaživela tudi terasa na Kongresnem trgu, ki se drži restavracije. Glavno gostinsko ponudbo v hotelu tako zaenkrat predstavlja La Santa Maria Tapas Bar, ki je ime dobil po ladji, s katero je Krištof Kolumb leta 1492 iz Španije priplul na Karibe. Tudi kulinarika chefa Dragana Arsova je obarvana špansko in mednarodno, dodajo tudi kaj slovenskega. Pri tem skušajo biti čim bolj sezonsko in lokalno usmerjeni...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.3/2025.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv hotela

Recepti:
-Kozice v oljčnem s popečenim česnovim kruhom
-Kroketi s piščancem, špinačo in gorgonzolo
-Solata z mocarelo, granatnim jabolkom in baziličnim pestom
-Široki rezanci s pestom iz paprike in mandljev
-Creme brulee z jagodami

Info:
OCCIDENTAL LJUBLJANA, Slovenska cesta 16, 1000 Ljubljana
059 757 330 (recepcija) / ljubljana@occidentalhotels.com / 
www.barcelo.com/en-ww/occidental-ljubljana

Deli na
06 / 2025
Gostilna Podfarovž, Vipava
TAM, KJER ŽUBORI VODA IN SE PIŠE KULINARIČNA POEZIJA  V zavetju vipavskih izvirov se skriva ena najbolj čarobnih gostiln pri nas — Podfarovž. Nima le terase, na kateri poleti goste hladi globoka senca in pomirja šepet vode, ampak tudi odlično kuhinjo. Sezonske jedi ustvarja burje vajena Primorka...
06 / 2025
Gostilna Pr Čop, Podkum
ZASAVSKI CHEF, KI PRISEGA NA DOMAČE OKUSE TAKO V SVOJI GOSTILNI KOT NA TELEVIZIJI Hiša domačih okusov Pr Čop v Podkumu je pravo srce kraja, poleg gostilne v njej delujeta tudi trgovina in pošta. Družinsko gostinsko tradicijo nadaljuje simpatični 38-letni kuharski mojster Lojze Čop, ki mu energije,...
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna