Objavili smo

Hotel Occidental Ljubljana

03 / 2025

Nov sodoben hotel španske verige Barceló ne le za turiste, ampak tudi za Ljubljančane

V strogem središču naše prestolnice, v neposredni bližini Kongresnega trga in nasproti gledališča SNG Drama Ljubljana, se je pred letom in pol odprl štirizvezdični hotel Occidental Ljubljana španske verige Barceló. Nahaja se v novi moderni hotelsko-stanovanjski zgradbi, ki je zrastla tik ob Slovenski cesti. Hotelski in zunanji gostje se lahko v prijetni atmosferi elegantnega tapas bara La Santa Maria prepustijo kulinaričnemu popotovanju po Španiji in svetu.

Center Šumi obsega stanovanjski, trgovsko-gostinski ter hotelski del. Nekoč je na njegovem mestu stala legendarna tovarna bonbonov Šumi, v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja pa je bil istoimenski lokal zbirališče svobodomiselnih umetnikov in kulturnikov. Mnogi Ljubljančani na prostor z zanimivo zgodovino in številnimi zgodbami znanih boemov tistega časa še vedno gledajo z nostalgijo. "Zato je naša želja, da bi nas poleg turistov nekako ponovno odkrili tudi domačini. Da bi z veseljem prišli v naš tapas bar na kavo, kozarec dobrega vina ali prigrizek. Tudi nekateri stanovalci iz stavbe so že postali naši stalni gostje," je poudaril Mario Čolić, direktor prodaje in marketinga v hotelu Occidental Ljubljana.
Gostinsko ponudbo v Hotelu Occidental širijo postopoma, nekoliko tudi zaradi izzivov v gostinskem sektorju. Tako v restavraciji Šumi strežejo zajtrke, ki jih hotelski in zunanji gostje zelo pohvalijo. Kosila in večerje pa so na voljo za zaključene skupine po vnaprejšnjem dogovoru. S prihodom toplih dni bo zaživela tudi terasa na Kongresnem trgu, ki se drži restavracije. Glavno gostinsko ponudbo v hotelu tako zaenkrat predstavlja La Santa Maria Tapas Bar, ki je ime dobil po ladji, s katero je Krištof Kolumb leta 1492 iz Španije priplul na Karibe. Tudi kulinarika chefa Dragana Arsova je obarvana špansko in mednarodno, dodajo tudi kaj slovenskega. Pri tem skušajo biti čim bolj sezonsko in lokalno usmerjeni...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.3/2025.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv hotela

Recepti:
-Kozice v oljčnem s popečenim česnovim kruhom
-Kroketi s piščancem, špinačo in gorgonzolo
-Solata z mocarelo, granatnim jabolkom in baziličnim pestom
-Široki rezanci s pestom iz paprike in mandljev
-Creme brulee z jagodami

Info:
OCCIDENTAL LJUBLJANA, Slovenska cesta 16, 1000 Ljubljana
059 757 330 (recepcija) / ljubljana@occidentalhotels.com / 
www.barcelo.com/en-ww/occidental-ljubljana

Deli na
04 / 2025
Gostilna Javornik, Rakovnik
V JAVORNIKOVI KUHINJI NOV VETER, A KRUŠNA PEČ OSTAJA SRCE HIŠE Gostilna Javornik na Rakovniku pri Šentrupertu ni le zgodba o jedeh iz krušne peči, prenovljeni hiši, kozolcu in Dolenjski! Ampak tudi o štirih generacijah družine Javornik in Pevec, ki so svoje življenje posvetile temu, da se...
04 / 2025
Restavracija Sedem, VSGT Maribor
»ZERO WASTE« V PRAKSI: KUHINJA, KJER NIČ NE GRE V NIČ Trajnostno kuhanje je postalo ključni element sodobne prehrambene kulture. Kuhinja brez odpadkov ni le trend, temveč filozofija, ki se osredotoča na načela, kot so lokalna pridelava, uporaba sezonskih sestavin in smiselno ravnanje z vsakim...
04 / 2025
Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že sedmič nagradil najboljše
Pod bliščem igrivih konfetov so se v soju fotografskih bliskavic v Festivalni dvorani v Ljubljani zadovoljno smejali prejemniki prestižnih gastronomskih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2025. Zbrali so se najboljši med najboljšimi, pod reflektorji so se znašla tudi sveža imena slovenske...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna