Objavili smo

Izvorno slovensko - znamka Naše najboljše

06 / 2021

NAJBOLJŠE IZ MARIBORA Z OKOLICO!
Zavod za turizem Maribor - Pohorje si od lanskega leta s kolektivno blagovno znamko Naše najboljše prizadeva v destinaciji Maribor – Pohorje oblikovati visoko in celovito usklajeno kakovost gastronomske in ostale, z njo povezane ponudbe. S certifikati in logotipom znamke se že ponašajo prvi ponudniki pridelkov in živilskih ter rokodelskih izdelkov. Kmalu se obeta tudi prvo certificiranje jedi in pijač, postreženih na gostinski način.

Leta 2020 rojstvo kolektivne znamke Naše najboljše
V letu 2020 so na Zavodu za turizem Maribor začeli z aktivnostmi vzpostavitve kolektivne blagovne znamke Naše najboljše po modelu »Izvorno slovensko«. Projekt je financiran s strani Ministrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ter zaobjema območje mesta Maribor z Dravsko dolino in Dravskim poljem, Pohorje in Kozjak ter Slovenske gorice, skupaj 22 občin. 
Vzpostavitev znamke poteka v štirih razvojnih fazah. Prva je bila v znamenju spodbujanja ponudnikov k povezovanju v »Mrežo ponudnikov in ponudbe« ter k sodelovanju v verigah rokodelcev, pridelovalcev in predelovalcev živil ter gostincev. S tem se vzpostavlja pogoje za kratke oskrbne verige od njive do krožnika za mariborske gostince. V drugi razvojni fazi, ki poteka prav zdaj, se spodbuja ponudnike storitev iz prve faze razvoja, ki so se vključili v mrežo, k povezovanju v verige vodenih doživetij pri ponudnikih. Prav tako se k oblikovanju verige vzpodbuja ponudnike nastanitvenih kapacitet in organizatorje gastronomskih prireditev. Poleg izobraževalnih delavnic in osebnih svetovanj sta bili do zdaj izvedeni tudi dve ocenjevanji – najprej rokodelskih izdelkov, nato še pridelkov in živilskih izdelkov. Tako je septembra lani certifikat Naše najboljše prejelo 9 rokodelcev za 49 izdelkov in 17 ponudnikov za 47 pridelkov in živilskih izdelkov. Med slednjimi so mnogi, skladno z nasveti, pridobljenimi v času uvajalne faze, nadgradili celostno podobo svojih izdelkov in zanje napisali zgodbe, ki ponudbo umeščajo v območje destinacije Maribor-Pohorje...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: dr. Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: Jernej Borovinšek

Deli na
07 / 2024
Gostilna na Gradu, Ljubljana
TUJI GOSTJE SI ŽELIJO SPOZNATI SLOVENSKE OKUSE IN VINA! Na Ljubljanski grad iz starega mestnega jedra vodi več pešpoti in tudi razgledna vzpenjača. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk v prestolnici je privlačna zaradi slikovite srednjeveške utrdbe in čudovitega razgleda na mesto, toda...
07 / 2024
Gostilna Rajh, Bakovci
NIKOLI NISEM POZABIL NA TRADICIJO, PREKMURSKE OKUSE IN RECEPTE, KI SEM JIH PODEDOVAL! V Gostilni Rajh jedi dišijo po Prekmurju, naj gre za tradicionalne, kot so bograč, dödoli, prekmurska gibanica in retaši, ali sodobne s podpisom 30-letnega chefa Leona Pintariča. Leta 2016 je bil nacionalni zmagovalec...
07 / 2024
Luka Jezeršek - Jezeršek gostinstvo
PARTNERSTVO NA TAGGENBRUNNU JE ZA NAS PRIZNANJE, PRILOŽNOST IN IZZIV! Posestvo in grad Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem slovita kot priljubljena turistična točka ter tudi lokacija za prireditve in praznovanja. Njegovi lastniki, družina Riedl, so gostinski in hotelski del v upravljanje zaupali...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna