Objavili smo

Izvorno slovensko - znamka Naše najboljše

06 / 2021

NAJBOLJŠE IZ MARIBORA Z OKOLICO!
Zavod za turizem Maribor - Pohorje si od lanskega leta s kolektivno blagovno znamko Naše najboljše prizadeva v destinaciji Maribor – Pohorje oblikovati visoko in celovito usklajeno kakovost gastronomske in ostale, z njo povezane ponudbe. S certifikati in logotipom znamke se že ponašajo prvi ponudniki pridelkov in živilskih ter rokodelskih izdelkov. Kmalu se obeta tudi prvo certificiranje jedi in pijač, postreženih na gostinski način.

Leta 2020 rojstvo kolektivne znamke Naše najboljše
V letu 2020 so na Zavodu za turizem Maribor začeli z aktivnostmi vzpostavitve kolektivne blagovne znamke Naše najboljše po modelu »Izvorno slovensko«. Projekt je financiran s strani Ministrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ter zaobjema območje mesta Maribor z Dravsko dolino in Dravskim poljem, Pohorje in Kozjak ter Slovenske gorice, skupaj 22 občin. 
Vzpostavitev znamke poteka v štirih razvojnih fazah. Prva je bila v znamenju spodbujanja ponudnikov k povezovanju v »Mrežo ponudnikov in ponudbe« ter k sodelovanju v verigah rokodelcev, pridelovalcev in predelovalcev živil ter gostincev. S tem se vzpostavlja pogoje za kratke oskrbne verige od njive do krožnika za mariborske gostince. V drugi razvojni fazi, ki poteka prav zdaj, se spodbuja ponudnike storitev iz prve faze razvoja, ki so se vključili v mrežo, k povezovanju v verige vodenih doživetij pri ponudnikih. Prav tako se k oblikovanju verige vzpodbuja ponudnike nastanitvenih kapacitet in organizatorje gastronomskih prireditev. Poleg izobraževalnih delavnic in osebnih svetovanj sta bili do zdaj izvedeni tudi dve ocenjevanji – najprej rokodelskih izdelkov, nato še pridelkov in živilskih izdelkov. Tako je septembra lani certifikat Naše najboljše prejelo 9 rokodelcev za 49 izdelkov in 17 ponudnikov za 47 pridelkov in živilskih izdelkov. Med slednjimi so mnogi, skladno z nasveti, pridobljenimi v času uvajalne faze, nadgradili celostno podobo svojih izdelkov in zanje napisali zgodbe, ki ponudbo umeščajo v območje destinacije Maribor-Pohorje...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: dr. Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: Jernej Borovinšek

Deli na
06 / 2021
Hotel & bistro Linhart, Radovljica - chef Uroš Štefelin
TUDI V LINHARTU LOKALNE SESTAVINE IN GORENJSKA TRADICIJA  Uroš Štefelin je med kolegi znan kot prijazen in dobrovoljen, vedno pripravljen priskočiti na pomoč in deliti svoje kuharsko znanje, tudi otrokom. Je velik zagovornik povezovanja, lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev ter slovenske kuhinje....
06 / 2021
Fink & Situla, Novo mesto - chef Damjan Fink
URBANO, BREZGLUTENSKO IN Z JAPONSKIM PRIDIHOM Ja, prav ste prebrali – natančno takšna je restavracija Fink & Situla, ki se je pred letom dni odprla v peš coni na Glavnem trgu v Novem mestu. Njeno srčno zgodbo pišeta zakonca in izkušena gostinca Damjan in Tanja Fink, on priznan chef in...
06 / 2021
Zeliščna kmetija Rogelja, Kras
ZELIŠČA GOVORIJO, ČE JIM ZNAŠ PRISLUHNITI Magda Rogelja ima posluh za naravo in njena velika ljubezen so zelišča. Na Zeliščni kmetiji Rogelja na Krasu jih goji blizu osemdeset, iz katerih skupaj z divje rastočimi pripravlja mešanice čajev in druge pripravke. Z njimi pomaga ljudem do boljšega...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.