Objavili smo

Jabolka v sladkih in slanih jedeh

10 / 2021

Ste vedeli, da skoraj polovico vseh jabolk na svetu pridela Kitajska in da jih največ uvozi Rusija? Tudi Slovenija je dežela jabolk, zato le posezimo po sočnih sadežih, s katerimi lahko pripravimo vse, od predjedi, do glavnega obroka in dišečih sladic. In ne samo to - njihovo redno uživanje blagodejno vpliva na prebavo in krepi naš imunski sistem.

Foto: Shutterstock

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 10/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-Jabolčni čips s cimetom
-Burgerji s svinjino, jabolki in žajbljem
-Zeljno-jabolčna solatka z glazirano potrebušino
-Pečena jabolka z nadevom iz kuskusa, brusnic in mandljev ter medenim prelivom
-Tolažilni jabolčni buhteljčki z glazuro iz pinjenca
-Na hitro pečena jabolka v mikrovalovni pečici (klik za recept)

Deli na
07 / 2024
Gostilna na Gradu, Ljubljana
TUJI GOSTJE SI ŽELIJO SPOZNATI SLOVENSKE OKUSE IN VINA! Na Ljubljanski grad iz starega mestnega jedra vodi več pešpoti in tudi razgledna vzpenjača. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk v prestolnici je privlačna zaradi slikovite srednjeveške utrdbe in čudovitega razgleda na mesto, toda...
07 / 2024
Luka Jezeršek - Jezeršek gostinstvo
PARTNERSTVO NA TAGGENBRUNNU JE ZA NAS PRIZNANJE, PRILOŽNOST IN IZZIV! Posestvo in grad Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem slovita kot priljubljena turistična točka ter tudi lokacija za prireditve in praznovanja. Njegovi lastniki, družina Riedl, so gostinski in hotelski del v upravljanje zaupali...
07 / 2024
Gostilna Rajh, Bakovci
NIKOLI NISEM POZABIL NA TRADICIJO, PREKMURSKE OKUSE IN RECEPTE, KI SEM JIH PODEDOVAL! V Gostilni Rajh jedi dišijo po Prekmurju, naj gre za tradicionalne, kot so bograč, dödoli, prekmurska gibanica in retaši, ali sodobne s podpisom 30-letnega chefa Leona Pintariča. Leta 2016 je bil nacionalni zmagovalec...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna