Objavili smo
10 / 2021
Ste vedeli, da skoraj polovico vseh jabolk na svetu pridela Kitajska in da jih največ uvozi Rusija? Tudi Slovenija je dežela jabolk, zato le posezimo po sočnih sadežih, s katerimi lahko pripravimo vse, od predjedi, do glavnega obroka in dišečih sladic. In ne samo to - njihovo redno uživanje blagodejno vpliva na prebavo in krepi naš imunski sistem.
Foto: Shutterstock
Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 10/2021. Nakup izvoda / Letna naročnina
Recepti:
-Jabolčni čips s cimetom
-Burgerji s svinjino, jabolki in žajbljem
-Zeljno-jabolčna solatka z glazirano potrebušino
-Pečena jabolka z nadevom iz kuskusa, brusnic in mandljev ter medenim prelivom
-Tolažilni jabolčni buhteljčki z glazuro iz pinjenca
-Na hitro pečena jabolka v mikrovalovni pečici (klik za recept)