Objavili smo
04 / 2025
Pod bliščem igrivih konfetov so se v soju fotografskih bliskavic v Festivalni dvorani v Ljubljani zadovoljno smejali prejemniki prestižnih gastronomskih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2025. Zbrali so se najboljši med najboljšimi, pod reflektorji so se znašla tudi sveža imena slovenske gastronomije. Prestižnega naziva Chef leta 2025 se je razveselil Tomaž Kavčič.
Sredi marca je mednarodni rumeni kulinarični vodič Gault&Millau na novi lokaciji, v čudovitem ambientu Festivalne dvorane v Ljubljani, že sedmo leto zapored razglasil najboljše v Sloveniji. Med povabljenimi gosti so prevladovali chefi in gostinci, tudi nagrajenci iz prejšnjih let in tisti, ki vse do trenutka, ko so bili poklicani na oder, niso vedeli, da so med prejemniki najvišjih priznanj. Po duhovitem pesniškem uvodu voditelja večera Lada Bizovičarja je dobitnike priznanj razkrila direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić z eminentnimi gosti...
Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.4/2025. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman