Objavili smo

Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že sedmič nagradil najboljše

04 / 2025

Pod bliščem igrivih konfetov so se v soju fotografskih bliskavic v Festivalni dvorani v Ljubljani zadovoljno smejali prejemniki prestižnih gastronomskih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2025. Zbrali so se najboljši med najboljšimi, pod reflektorji so se znašla tudi sveža imena slovenske gastronomije. Prestižnega naziva Chef leta 2025 se je razveselil Tomaž Kavčič.

Sredi marca je mednarodni rumeni kulinarični vodič Gault&Millau na novi lokaciji, v čudovitem ambientu Festivalne dvorane v Ljubljani, že sedmo leto zapored razglasil najboljše v Sloveniji. Med povabljenimi gosti so prevladovali chefi in gostinci, tudi nagrajenci iz prejšnjih let in tisti, ki vse do trenutka, ko so bili poklicani na oder, niso vedeli, da so med prejemniki najvišjih priznanj. Po duhovitem pesniškem uvodu voditelja večera Lada Bizovičarja je dobitnike priznanj razkrila direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić z eminentnimi gosti...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.4/2025.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Deli na
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
05 / 2025
Café Central, Portorož
OD ZMAGOVALNEGA KROFA DO NOVIH TORTIC pri slaščičarskih mojstricah v Portorožu V kavarni in slaščičarni Café Central v Portorožu slaščičarska ekipa že vrsto let ustvarja prepoznavne ročno izdelane sladice, ki navdušujejo tako s kakovostjo kot inovativnostjo. Letos posebno pozornost vzbuja...
04 / 2025
Gostilna Javornik, Rakovnik
V JAVORNIKOVI KUHINJI NOV VETER, A KRUŠNA PEČ OSTAJA SRCE HIŠE Gostilna Javornik na Rakovniku pri Šentrupertu ni le zgodba o jedeh iz krušne peči, prenovljeni hiši, kozolcu in Dolenjski! Ampak tudi o štirih generacijah družine Javornik in Pevec, ki so svoje življenje posvetile temu, da se...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna