Objavili smo

Le Grand Restaurant, Pariz - chef Jean-François Piège

09 / 2019

Restavraciji Le Grand Restaurant v Parizu je kulinarični vodnik Gault&Millau lani podelil pet kuharskih kap in neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Od leta 2016 dalje nosi tudi 2 Michelinovi zvezdici. V njej ustvarja chef Jean-François Piège, ki nas je navdušil z ognjemetom okusov.

Poletje v Parizu je vedno užitek. Velika vročina je ravno popustila in po letnem sestanku direktorjev kulinaričnega vodnika Gault&Millau (G&M) je bila prava odločitev ostati še nekaj dni v lepotah in dobrotah, ki jih ponuja Pariz.
Na predlog prijateljev iz francoskega vodnika G&M sem poskusila jedi enega od danes najbolj pomembnih francoskih chefov. Jean-François Piège se je namreč uvrstil med maloštevilne nosilce priznanja izvrstnosti in za leto 2018 mu je francoski vodnik G&M podelil pet kuharskih kap ter neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Rojen leta 1970 v dolini Rhone je leta 1991 začel svojo kuharsko kariero v Parizu. Do danes pa je ta veliki mojster z ženo Elodi odprl že pet restavracij in napisal devet kuharskih uspešnic. Seveda je kariero in znanje gradil pri največjih chefih, kot sta Ducass in Robuchon. 
Leta 2016 je bila njegova mesna jed razglašena za najboljšo v Franciji. To je bil telečji priželjc, pečen v pečici na orehovih lupinah...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.

Tekst, foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker 3)

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.