Objavili smo

Le Grand Restaurant, Pariz - chef Jean-François Piège

09 / 2019

Restavraciji Le Grand Restaurant v Parizu je kulinarični vodnik Gault&Millau lani podelil pet kuharskih kap in neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Od leta 2016 dalje nosi tudi 2 Michelinovi zvezdici. V njej ustvarja chef Jean-François Piège, ki nas je navdušil z ognjemetom okusov.

Poletje v Parizu je vedno užitek. Velika vročina je ravno popustila in po letnem sestanku direktorjev kulinaričnega vodnika Gault&Millau (G&M) je bila prava odločitev ostati še nekaj dni v lepotah in dobrotah, ki jih ponuja Pariz.
Na predlog prijateljev iz francoskega vodnika G&M sem poskusila jedi enega od danes najbolj pomembnih francoskih chefov. Jean-François Piège se je namreč uvrstil med maloštevilne nosilce priznanja izvrstnosti in za leto 2018 mu je francoski vodnik G&M podelil pet kuharskih kap ter neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Rojen leta 1970 v dolini Rhone je leta 1991 začel svojo kuharsko kariero v Parizu. Do danes pa je ta veliki mojster z ženo Elodi odprl že pet restavracij in napisal devet kuharskih uspešnic. Seveda je kariero in znanje gradil pri največjih chefih, kot sta Ducass in Robuchon. 
Leta 2016 je bila njegova mesna jed razglašena za najboljšo v Franciji. To je bil telečji priželjc, pečen v pečici na orehovih lupinah...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.

Tekst, foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker 3)

Deli na
12 / 2024
Restavracija A3, Grad Rajhenburg
KJER SI DOBRE JEDI IN POSAVSKA VINA PODAJAJO ROKO Z GRAJSKO ZGODOVINO  Na pečini, s katere se odpira pogled na široko in lenobno ovinkasto strugo reke Save in Brestanico, v svoji celovito obnovljeni podobi stoji grad Rajhenburg. V njem so nekoč trapisti izdelovali čokolado, likerje in sir ter pridelovali...
12 / 2024
BIC Ljubljana - nagrajene magdalenice in druge praznične sladice
Decembra v slaščičarskih delavnicah na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) diši po prazničnih piškotih, pitah in poticah. Še vedno pa odmeva tudi uspešen nastop dijakov, bodočih slaščičark in slaščičarjev, na mednarodnem tekmovanju Interslast v Termah Tuhelj na Hrvaškem....
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna