Objavili smo

Le Grand Restaurant, Pariz - chef Jean-François Piège

09 / 2019

Restavraciji Le Grand Restaurant v Parizu je kulinarični vodnik Gault&Millau lani podelil pet kuharskih kap in neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Od leta 2016 dalje nosi tudi 2 Michelinovi zvezdici. V njej ustvarja chef Jean-François Piège, ki nas je navdušil z ognjemetom okusov.

Poletje v Parizu je vedno užitek. Velika vročina je ravno popustila in po letnem sestanku direktorjev kulinaričnega vodnika Gault&Millau (G&M) je bila prava odločitev ostati še nekaj dni v lepotah in dobrotah, ki jih ponuja Pariz.
Na predlog prijateljev iz francoskega vodnika G&M sem poskusila jedi enega od danes najbolj pomembnih francoskih chefov. Jean-François Piège se je namreč uvrstil med maloštevilne nosilce priznanja izvrstnosti in za leto 2018 mu je francoski vodnik G&M podelil pet kuharskih kap ter neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Rojen leta 1970 v dolini Rhone je leta 1991 začel svojo kuharsko kariero v Parizu. Do danes pa je ta veliki mojster z ženo Elodi odprl že pet restavracij in napisal devet kuharskih uspešnic. Seveda je kariero in znanje gradil pri največjih chefih, kot sta Ducass in Robuchon. 
Leta 2016 je bila njegova mesna jed razglašena za najboljšo v Franciji. To je bil telečji priželjc, pečen v pečici na orehovih lupinah...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.

Tekst, foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker 3)

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.