Objavili smo

Le Grand Restaurant, Pariz - chef Jean-François Piège

09 / 2019

Restavraciji Le Grand Restaurant v Parizu je kulinarični vodnik Gault&Millau lani podelil pet kuharskih kap in neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Od leta 2016 dalje nosi tudi 2 Michelinovi zvezdici. V njej ustvarja chef Jean-François Piège, ki nas je navdušil z ognjemetom okusov.

Poletje v Parizu je vedno užitek. Velika vročina je ravno popustila in po letnem sestanku direktorjev kulinaričnega vodnika Gault&Millau (G&M) je bila prava odločitev ostati še nekaj dni v lepotah in dobrotah, ki jih ponuja Pariz.
Na predlog prijateljev iz francoskega vodnika G&M sem poskusila jedi enega od danes najbolj pomembnih francoskih chefov. Jean-François Piège se je namreč uvrstil med maloštevilne nosilce priznanja izvrstnosti in za leto 2018 mu je francoski vodnik G&M podelil pet kuharskih kap ter neverjetnih 19 od možnih 20 točk. Rojen leta 1970 v dolini Rhone je leta 1991 začel svojo kuharsko kariero v Parizu. Do danes pa je ta veliki mojster z ženo Elodi odprl že pet restavracij in napisal devet kuharskih uspešnic. Seveda je kariero in znanje gradil pri največjih chefih, kot sta Ducass in Robuchon. 
Leta 2016 je bila njegova mesna jed razglašena za najboljšo v Franciji. To je bil telečji priželjc, pečen v pečici na orehovih lupinah...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, številka 9/2019.

Tekst, foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker 3)

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Čas je za so(n)čne limone
Redki sadeži so tako vsestranski, kot so to limone. Kisle, sočne, dišeče, bogate z vitamini in minerali se odlično podajo tako slanim in sladkim jedem kot pijačam. Tokrat ste vabljeni na potovanje v svet okusnih sladic iz limon! LIMONA vs. LIMETA Razen tega, da je prva rumena in druga zelena,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.