Objavili smo

Okusiti Laško tudi v kulinarični ponudbi Thermane Laško

01 / 2020

Konec lanskega leta je v sklopu projekta »Okusiti raznolikost podeželja« zaživela nova kolektivna blagovna znamka »Okusiti Laško«. Njen namen je vzpostaviti pestrost prehranskih izdelkov, rokodelskih izdelkov, jedi in pijač, značilnih za okolje Laškega, ter okrepiti verige lokalnih dobaviteljev in odkupovalcev. Kot partner v projektu in pri razvoju znamke sodeluje tudi družba Thermana, d. d.

Na vprašanje, kateri so bili razlogi, da se je družba Thermana pridružila projektu, je vodja gostinstva Tatjana Klinar odgovorila: »Srečujemo se z različnimi in raznovrstnimi gosti iz vsega sveta. Želimo jih navdušiti z naravo, doživetji in tudi s kulinariko. Zagovarjamo trajnostni turizem, zato v ponudbi hrane in pijače stavimo na sveže, sezonsko in lokalno. Trudimo se, da sestavine zanje v čim večji meri dobimo v naši najbližji okolici, da je pot od njive do krožnika kar se da kratka.« 
Poleg izobraževalnega vidika je gostinska ekipa Thermane v projektu Okusiti Laško sodelovala tudi na praktični ravni in prejela pozitiven komentar strokovne komisije o različnih jedeh in pijačah, ki jih je pripravila. V decembru je tako prejela certifikat kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško za:
• vegetarijansko jed Laška hišna južina (krompirjev štrukeljc s proseno kašo, zeliščno-zelenjavnim veloutejem, fižolovimi ocvrtki, peteršiljevim pirejem in z medom glazirano zelenjavo),
• sladico Laška medenka (hišna specialiteta, pripravljena iz vrhunskih sestavin lokalnega porekla in iz pregrete smetane, ki je kulinarična posebnost tega predela Slovenije),
• meni Okusiti Laško (štiri hodi),
• hišne piškote (medeni pirini piškoti, orehovi trikotniki s pregreto smetano, koruzni piškoti z rozinami),
• hišno jabolčno marmelado z bezgom,
• medeno limonado z meto.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Nina Pader Topole  Foto: arhiv Thermane

Deli na
11 / 2020
Gostilna pri Mari, Kamnik pod Krimom
ŠPELA IN RENE SE NISTA ODPOVEDALA TRADICIJI!  Gostilna pri Mari je znana po pohani piški, krači, pečeni v krušni peči, svinjskih rebrcih, dušenih v belem vinu z medom in žajbljem, za martinovo tudi po pečeni rački. Rene in Špela Šuc, brat in sestra ter tretja generacija družinske gostilne,...
11 / 2020
Gostilna Termika, Ozeljan - chefa Erik Batagelj in Ivan Ilievski
VZGON VETRA, IDEJ, OBLIK IN OKUSOV Zakonca Aleksander Mladovan in Martina Logar Mladovan sta skupno življenjsko in poslovno zgodbo začela pisati pred malo več kot desetletjem. Svoja znanja in izkušnje s področij turizma in gostinstva sta povezala v idejo o prvem vipavskem resortu. Za začetek...
11 / 2020
Čas je za jedi s sirom
10 HITRIH IN SLASTNIH JEDI S SIROM Od svežih do staranih, mehkih in trdih, narejenih iz različnih vrst mleka, do takih s plemenito plesnijo ali dodanimi začimbami - bogata izbira na našem tržišču razveseljuje ljubitelje sirov skozi celo leto. Postrežemo jih lahko samostojno ali z njimi obogatimo...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.