Objavili smo

Okusiti Laško tudi v kulinarični ponudbi Thermane Laško

01 / 2020

Konec lanskega leta je v sklopu projekta »Okusiti raznolikost podeželja« zaživela nova kolektivna blagovna znamka »Okusiti Laško«. Njen namen je vzpostaviti pestrost prehranskih izdelkov, rokodelskih izdelkov, jedi in pijač, značilnih za okolje Laškega, ter okrepiti verige lokalnih dobaviteljev in odkupovalcev. Kot partner v projektu in pri razvoju znamke sodeluje tudi družba Thermana, d. d.

Na vprašanje, kateri so bili razlogi, da se je družba Thermana pridružila projektu, je vodja gostinstva Tatjana Klinar odgovorila: »Srečujemo se z različnimi in raznovrstnimi gosti iz vsega sveta. Želimo jih navdušiti z naravo, doživetji in tudi s kulinariko. Zagovarjamo trajnostni turizem, zato v ponudbi hrane in pijače stavimo na sveže, sezonsko in lokalno. Trudimo se, da sestavine zanje v čim večji meri dobimo v naši najbližji okolici, da je pot od njive do krožnika kar se da kratka.« 
Poleg izobraževalnega vidika je gostinska ekipa Thermane v projektu Okusiti Laško sodelovala tudi na praktični ravni in prejela pozitiven komentar strokovne komisije o različnih jedeh in pijačah, ki jih je pripravila. V decembru je tako prejela certifikat kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško za:
• vegetarijansko jed Laška hišna južina (krompirjev štrukeljc s proseno kašo, zeliščno-zelenjavnim veloutejem, fižolovimi ocvrtki, peteršiljevim pirejem in z medom glazirano zelenjavo),
• sladico Laška medenka (hišna specialiteta, pripravljena iz vrhunskih sestavin lokalnega porekla in iz pregrete smetane, ki je kulinarična posebnost tega predela Slovenije),
• meni Okusiti Laško (štiri hodi),
• hišne piškote (medeni pirini piškoti, orehovi trikotniki s pregreto smetano, koruzni piškoti z rozinami),
• hišno jabolčno marmelado z bezgom,
• medeno limonado z meto.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 1/2020.

Tekst: Nina Pader Topole  Foto: arhiv Thermane

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.