Objavili smo

Restavracija in bar diVino, Ljubljana - chef Matjaž Cotič

10 / 2019

Restavracija diVino v elegantni Kristalni palači v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC je del skupine Dulcis Gourmet. V njej družina Tomažič iz Goriških Brd združuje svojo vinarsko in gostinsko tradicijo. Vodenje kuhinje je zaupala izkušenemu chefu Matjažu Cotiču, ki goste razvaja s sezonskimi, morsko in briško obarvanimi jedmi, odličnimi rižotani in testeninami, pa tudi florentinci slovitega italijanskega gastronomskega mojstra Daria Cecchinija.

Ekipo urejenih in prijaznih natakarjev vodi energičen Aleksander Ajdišek, ki je tudi sommelier in vodja lokala. »Dan se v diVino začne s kavicami in zajtrki, ki jih po novem strežemo
tudi na novi letno-zimski terasi pred vhodom v restavra- cijo. Čez dan pride veliko gostov na poslovna kosila, ki so zelo priljubljena, medtem ko so večeri običajno bolj umir- jeni in v znamenju naše a la carte ponudbe. Ne manjka se zaključenih družb in najrazličnejših dogodkov, od poslovnih srečanj, predstavitev do praznovanj, tudi na čudoviti Zeleni terasi diVino v 2. nadstropju zgradbe. Obenem skrbimo še za pogostitve v kongres- nem centru Kristalne palače,« pe- strost dela opisuje Ajdišek. Stalni gostje in kupci so s kartico zvestobe Dulcis Gourmet deležni bonitet oz. popustov. Pred skoraj petimi leti je vodenje kuhinje prevzel izkušeni chef Matjaž Cotič, nekdaj tudi član Nacional- ne kuharske reprezentance. Vrhun- ski chef, ki so mu okusi primorske in mediteranske kuhinje še kako blizu! Goste med drugim razvaja z odlič- nimi morskimi jedmi, rižotami in so- latami, bil je tudi vice svetovni prvak (kasneje pa žirant) na tekmovanju v pripravi testenin...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:- Karpačo iz morskih kozic in mariniranega sadja
- Čičerikine casarecce z zelenjavo na bučni kremi
- Črnobela rižota z jadranskimi škampi in špinačno kremo
- Jelenov hrbet s korenjem, mavrahi in kostanje
- »Fiorentina all Dario Cecchini« - florentinec na način chefa Cecchinija 
- Čokoladni žličnik na karameliziranih lešnikih 
- Ananasova zmrzlina na mangovem pireju

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.