Objavili smo
10 / 2019
Restavracija diVino v elegantni Kristalni palači v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC je del skupine Dulcis Gourmet. V njej družina Tomažič iz Goriških Brd združuje svojo vinarsko in gostinsko tradicijo. Vodenje kuhinje je zaupala izkušenemu chefu Matjažu Cotiču, ki goste razvaja s sezonskimi, morsko in briško obarvanimi jedmi, odličnimi rižotani in testeninami, pa tudi florentinci slovitega italijanskega gastronomskega mojstra Daria Cecchinija.
Ekipo urejenih in prijaznih natakarjev vodi energičen Aleksander Ajdišek, ki je tudi sommelier in vodja lokala. »Dan se v diVino začne s kavicami in zajtrki, ki jih po novem strežemo
tudi na novi letno-zimski terasi pred vhodom v restavra- cijo. Čez dan pride veliko gostov na poslovna kosila, ki so zelo priljubljena, medtem ko so večeri običajno bolj umir- jeni in v znamenju naše a la carte ponudbe. Ne manjka se zaključenih družb in najrazličnejših dogodkov, od poslovnih srečanj, predstavitev do praznovanj, tudi na čudoviti Zeleni terasi diVino v 2. nadstropju zgradbe. Obenem skrbimo še za pogostitve v kongres- nem centru Kristalne palače,« pe- strost dela opisuje Ajdišek. Stalni gostje in kupci so s kartico zvestobe Dulcis Gourmet deležni bonitet oz. popustov. Pred skoraj petimi leti je vodenje kuhinje prevzel izkušeni chef Matjaž Cotič, nekdaj tudi član Nacional- ne kuharske reprezentance. Vrhun- ski chef, ki so mu okusi primorske in mediteranske kuhinje še kako blizu! Goste med drugim razvaja z odlič- nimi morskimi jedmi, rižotami in so- latami, bil je tudi vice svetovni prvak (kasneje pa žirant) na tekmovanju v pripravi testenin...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2019.
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti:- Karpačo iz morskih kozic in mariniranega sadja
- Čičerikine casarecce z zelenjavo na bučni kremi
- Črnobela rižota z jadranskimi škampi in špinačno kremo
- Jelenov hrbet s korenjem, mavrahi in kostanje
- »Fiorentina all Dario Cecchini« - florentinec na način chefa Cecchinija
- Čokoladni žličnik na karameliziranih lešnikih
- Ananasova zmrzlina na mangovem pireju