Objavili smo

Restavracija in bar diVino, Ljubljana - chef Matjaž Cotič

10 / 2019

Restavracija diVino v elegantni Kristalni palači v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC je del skupine Dulcis Gourmet. V njej družina Tomažič iz Goriških Brd združuje svojo vinarsko in gostinsko tradicijo. Vodenje kuhinje je zaupala izkušenemu chefu Matjažu Cotiču, ki goste razvaja s sezonskimi, morsko in briško obarvanimi jedmi, odličnimi rižotani in testeninami, pa tudi florentinci slovitega italijanskega gastronomskega mojstra Daria Cecchinija.

Ekipo urejenih in prijaznih natakarjev vodi energičen Aleksander Ajdišek, ki je tudi sommelier in vodja lokala. »Dan se v diVino začne s kavicami in zajtrki, ki jih po novem strežemo
tudi na novi letno-zimski terasi pred vhodom v restavra- cijo. Čez dan pride veliko gostov na poslovna kosila, ki so zelo priljubljena, medtem ko so večeri običajno bolj umir- jeni in v znamenju naše a la carte ponudbe. Ne manjka se zaključenih družb in najrazličnejših dogodkov, od poslovnih srečanj, predstavitev do praznovanj, tudi na čudoviti Zeleni terasi diVino v 2. nadstropju zgradbe. Obenem skrbimo še za pogostitve v kongres- nem centru Kristalne palače,« pe- strost dela opisuje Ajdišek. Stalni gostje in kupci so s kartico zvestobe Dulcis Gourmet deležni bonitet oz. popustov. Pred skoraj petimi leti je vodenje kuhinje prevzel izkušeni chef Matjaž Cotič, nekdaj tudi član Nacional- ne kuharske reprezentance. Vrhun- ski chef, ki so mu okusi primorske in mediteranske kuhinje še kako blizu! Goste med drugim razvaja z odlič- nimi morskimi jedmi, rižotami in so- latami, bil je tudi vice svetovni prvak (kasneje pa žirant) na tekmovanju v pripravi testenin...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 10/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:- Karpačo iz morskih kozic in mariniranega sadja
- Čičerikine casarecce z zelenjavo na bučni kremi
- Črnobela rižota z jadranskimi škampi in špinačno kremo
- Jelenov hrbet s korenjem, mavrahi in kostanje
- »Fiorentina all Dario Cecchini« - florentinec na način chefa Cecchinija 
- Čokoladni žličnik na karameliziranih lešnikih 
- Ananasova zmrzlina na mangovem pireju

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.