Objavili smo

Skrivna večerja, povabilo na kulinarično avanturo

04 / 2018

Neznana lokacija in tematika z vrhunsko kulinariko. Skrivna večerja je ime in blagovna znamka kulinaričnih doživetij, na katera moraš priti brez predsodkov, pravita idejni vodji in organizatorki Andreja Freyer in Melinda Rebrek. Da sta pri tem uspešni, priča dejstvo, da so bile vse štiri Skrivne večerje razprodane. Zdaj so že mnogi v pričakovanju pete, ki bo zopet ponudila novo nepozabno kulinarično avanturo.

Pop-up restavracija, ki prisega na neponovljivost
Pričakuj nepričakovano – tudi tako bi se lahko glasilo vabilo na večerje, ki sta jih organizatorki, Ljubljančanki Andreja Freyer in Melinda Rebrek poimenovali ter zaščitili z imenom Skrivna večerja. K rojstvu skupnega projekta so ju poleg tega, da imata radi nove izzive in dobro hrano, vzpodbudile njune izkušnje s področij komunikacije in organizacije. Andreja je namreč dolga leta delala v novinarstvu in uživa v postavljanju konceptov in zgodb, nazadnje bloga uzivajmo.si, ki ga pripravljata skupaj s fotografom Petrom Irmanom, in nepremagljiva.si,ki ga ureja za Rebeko Dremelj. Melinda je odlična organizatorka in producentka, med drugim so pod njeno producentsko taktirko nastajali znani TV šovi in Ljubljanski teden mode. Poznata se in sodelujeta že nekaj časa. Na vprašanje, kako se je ideja za Skrivno večerjo sploh rodila, pa simpatični sogovornici v smehu priznata, da med vadbo, ko sta sanjarili, kakšne kulinarične užitke si bosta lahko privoščili po koncu treninga.
»Želeli sva narediti nekaj novega, česar na slovenskem trgu še ni in pri čemer bova lahko neodvisni od naročnikov, katerih želje morava sicer pogosto upoštevati pri svojem delu. Seveda sva vedeli, da so poizkusi takoimenovanih pop-up restavracij pri nas že bili, a so kmalu zamrli. Predvidevava, da tudi zato, ker so organizatorji uvideli, kako veliko stvari tak projekt potegne za sabo, in verjetno tudi, ker so prehitro pričakovali preveč, s čimer mislim predvsem na zaslužek,« pove Melinda...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Mimi Antolovič

Recepti:
- Marinirana skuša z bučkami, paradižnikom, dehidriranimi olivami in parmezanovo kremo - Kje: Križevniška cerkev, Ljubljana, Gostujoči chef: Bine Volčič (Bistro Monstera), Tema večerje: Zadnja večerja
- Riba in krompirček / fish & chips - Kje: rastlinjak Biotehniške fakultete, Ljubljana, Gostujoči chef: Uroš Mijailović (Restavracija Arboretum), Tema večerje: britanska kulinarika
- Burger z »black tiger« rakci, sipo, slanino, mangom in meto - Kje: Salon Harley-Davidson Ljubljana, Gostujoči chef: Florijan Virant (Restavracija Shambala), Tema večerje: azijska fuzija
- Rebra slovenskega black angusa, s cvetačo, rumenjakom in istrskimi tartufi - Kje: Ljubljana, Gledališče Glej, Gostujoči chef: Ivo Tomšič (Sorbara Steak House), Tema večerje: valentinovo

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.