Objavili smo

Skrivna večerja, povabilo na kulinarično avanturo

04 / 2018

Neznana lokacija in tematika z vrhunsko kulinariko. Skrivna večerja je ime in blagovna znamka kulinaričnih doživetij, na katera moraš priti brez predsodkov, pravita idejni vodji in organizatorki Andreja Freyer in Melinda Rebrek. Da sta pri tem uspešni, priča dejstvo, da so bile vse štiri Skrivne večerje razprodane. Zdaj so že mnogi v pričakovanju pete, ki bo zopet ponudila novo nepozabno kulinarično avanturo.

Pop-up restavracija, ki prisega na neponovljivost
Pričakuj nepričakovano – tudi tako bi se lahko glasilo vabilo na večerje, ki sta jih organizatorki, Ljubljančanki Andreja Freyer in Melinda Rebrek poimenovali ter zaščitili z imenom Skrivna večerja. K rojstvu skupnega projekta so ju poleg tega, da imata radi nove izzive in dobro hrano, vzpodbudile njune izkušnje s področij komunikacije in organizacije. Andreja je namreč dolga leta delala v novinarstvu in uživa v postavljanju konceptov in zgodb, nazadnje bloga uzivajmo.si, ki ga pripravljata skupaj s fotografom Petrom Irmanom, in nepremagljiva.si,ki ga ureja za Rebeko Dremelj. Melinda je odlična organizatorka in producentka, med drugim so pod njeno producentsko taktirko nastajali znani TV šovi in Ljubljanski teden mode. Poznata se in sodelujeta že nekaj časa. Na vprašanje, kako se je ideja za Skrivno večerjo sploh rodila, pa simpatični sogovornici v smehu priznata, da med vadbo, ko sta sanjarili, kakšne kulinarične užitke si bosta lahko privoščili po koncu treninga.
»Želeli sva narediti nekaj novega, česar na slovenskem trgu še ni in pri čemer bova lahko neodvisni od naročnikov, katerih želje morava sicer pogosto upoštevati pri svojem delu. Seveda sva vedeli, da so poizkusi takoimenovanih pop-up restavracij pri nas že bili, a so kmalu zamrli. Predvidevava, da tudi zato, ker so organizatorji uvideli, kako veliko stvari tak projekt potegne za sabo, in verjetno tudi, ker so prehitro pričakovali preveč, s čimer mislim predvsem na zaslužek,« pove Melinda...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Mimi Antolovič

Recepti:
- Marinirana skuša z bučkami, paradižnikom, dehidriranimi olivami in parmezanovo kremo - Kje: Križevniška cerkev, Ljubljana, Gostujoči chef: Bine Volčič (Bistro Monstera), Tema večerje: Zadnja večerja
- Riba in krompirček / fish & chips - Kje: rastlinjak Biotehniške fakultete, Ljubljana, Gostujoči chef: Uroš Mijailović (Restavracija Arboretum), Tema večerje: britanska kulinarika
- Burger z »black tiger« rakci, sipo, slanino, mangom in meto - Kje: Salon Harley-Davidson Ljubljana, Gostujoči chef: Florijan Virant (Restavracija Shambala), Tema večerje: azijska fuzija
- Rebra slovenskega black angusa, s cvetačo, rumenjakom in istrskimi tartufi - Kje: Ljubljana, Gledališče Glej, Gostujoči chef: Ivo Tomšič (Sorbara Steak House), Tema večerje: valentinovo

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
05 / 2022
6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH? Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.