Objavili smo

Skrivna večerja, povabilo na kulinarično avanturo

04 / 2018

Neznana lokacija in tematika z vrhunsko kulinariko. Skrivna večerja je ime in blagovna znamka kulinaričnih doživetij, na katera moraš priti brez predsodkov, pravita idejni vodji in organizatorki Andreja Freyer in Melinda Rebrek. Da sta pri tem uspešni, priča dejstvo, da so bile vse štiri Skrivne večerje razprodane. Zdaj so že mnogi v pričakovanju pete, ki bo zopet ponudila novo nepozabno kulinarično avanturo.

Pop-up restavracija, ki prisega na neponovljivost
Pričakuj nepričakovano – tudi tako bi se lahko glasilo vabilo na večerje, ki sta jih organizatorki, Ljubljančanki Andreja Freyer in Melinda Rebrek poimenovali ter zaščitili z imenom Skrivna večerja. K rojstvu skupnega projekta so ju poleg tega, da imata radi nove izzive in dobro hrano, vzpodbudile njune izkušnje s področij komunikacije in organizacije. Andreja je namreč dolga leta delala v novinarstvu in uživa v postavljanju konceptov in zgodb, nazadnje bloga uzivajmo.si, ki ga pripravljata skupaj s fotografom Petrom Irmanom, in nepremagljiva.si,ki ga ureja za Rebeko Dremelj. Melinda je odlična organizatorka in producentka, med drugim so pod njeno producentsko taktirko nastajali znani TV šovi in Ljubljanski teden mode. Poznata se in sodelujeta že nekaj časa. Na vprašanje, kako se je ideja za Skrivno večerjo sploh rodila, pa simpatični sogovornici v smehu priznata, da med vadbo, ko sta sanjarili, kakšne kulinarične užitke si bosta lahko privoščili po koncu treninga.
»Želeli sva narediti nekaj novega, česar na slovenskem trgu še ni in pri čemer bova lahko neodvisni od naročnikov, katerih želje morava sicer pogosto upoštevati pri svojem delu. Seveda sva vedeli, da so poizkusi takoimenovanih pop-up restavracij pri nas že bili, a so kmalu zamrli. Predvidevava, da tudi zato, ker so organizatorji uvideli, kako veliko stvari tak projekt potegne za sabo, in verjetno tudi, ker so prehitro pričakovali preveč, s čimer mislim predvsem na zaslužek,« pove Melinda...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Mimi Antolovič

Recepti:
- Marinirana skuša z bučkami, paradižnikom, dehidriranimi olivami in parmezanovo kremo - Kje: Križevniška cerkev, Ljubljana, Gostujoči chef: Bine Volčič (Bistro Monstera), Tema večerje: Zadnja večerja
- Riba in krompirček / fish & chips - Kje: rastlinjak Biotehniške fakultete, Ljubljana, Gostujoči chef: Uroš Mijailović (Restavracija Arboretum), Tema večerje: britanska kulinarika
- Burger z »black tiger« rakci, sipo, slanino, mangom in meto - Kje: Salon Harley-Davidson Ljubljana, Gostujoči chef: Florijan Virant (Restavracija Shambala), Tema večerje: azijska fuzija
- Rebra slovenskega black angusa, s cvetačo, rumenjakom in istrskimi tartufi - Kje: Ljubljana, Gledališče Glej, Gostujoči chef: Ivo Tomšič (Sorbara Steak House), Tema večerje: valentinovo

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.