Objavili smo

Soulflé - čokoladna in puhasta sladica s tekočo sredico

05 / 2021

Zagotovo sta Špela in Andrej Mis marsikomu ostala v spominu kot simpatična udeleženca četrte sezone projekta Štartaj, Slovenija!. Ta jima je dal priložnost, da s svojim čokoladnim narastkom Moj sufle začneta pisati uspešno podjetniško pot. Od takrat sta sladico v treh letih še nadgradila z novo podobo in imenom Soulflé, novimi okusi (brez sladkorja, z lešniki) ter vizijo, da poleg slovenskih osvojita tudi restavracije in trgovine v tujini.

Zamrznjeni suflé za domov, ki vedno uspe 
Kranjčana Andreja Misa se spomnim še iz časov, ko je že kot dijak srednje gostinske šole z elegantnimi gibi in strokovnim znanjem navduševal na tekmovanjih v strežbi, zlasti barmanstvu. »V resnici me je vedno zanimalo tudi kuharstvo, a so me vsakič nekako dali v strežbo,« se v smehu spominja simpatični Andrej. Po končani šoli je nekaj časa delal v strežbi Gostinstva Jezeršek, kjer so mu leta 2013 v projektu EuroBasket zaupali vodenje 30-članske ekipe strežnega osebja cateringa na VIP ringu v dvorani Stožice. Nepozabna izkušnja, tudi zato, ker je le nekaj dni kasneje njegova žena Špela rodila. 

Spoznala sta se na srednji gostinski šoli in že takrat sanjarila, kako bi nekoč imela svoj gostinski lokal. »In ko se je ponudila priložnost, da s Špelo najameva manjši lokal v trgovskem centru E.Leclerc v Ljubljani, nisva dolgo razmišljala. S podporo staršev sva v celoti zasnovala njegov koncept, ga opremila, sestavila ponudbo in tako je leta 2017 nastal Moj lokal,« razlaga Andrej. Ves čas sta stremela k temu, da ne bi bil le še eden od mnogih, pa čeprav je v velikem nakupovalnem centru, ampak bi ga ljudje vzljubili zaradi prijazne postrežbe in drugačne ponudbe. »Veliko sva razmišljala o tem, kaj bi gostom poleg dobre kave, sveže pripravljenih sokov, koktajlov, sladoleda še lahko ponudila. In ker sem bil vedno velik ljubitelj čokoladnega sufleja, ki sem ga doma tudi velikokrat pripravljal, rojstvo ideje o tem, da ga ponudiva v Mojem lokalu, ni bila daleč,« pripoveduje Andrej. Dolgo sta pilila recepturo, preden sta svoj čokoladni narastek z vročo tekočo sredico, ki mu nekateri pravijo tudi »lava cake«, ponudila gostom...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Soulflé

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.