Objavili smo

Soulflé - čokoladna in puhasta sladica s tekočo sredico

05 / 2021

Zagotovo sta Špela in Andrej Mis marsikomu ostala v spominu kot simpatična udeleženca četrte sezone projekta Štartaj, Slovenija!. Ta jima je dal priložnost, da s svojim čokoladnim narastkom Moj sufle začneta pisati uspešno podjetniško pot. Od takrat sta sladico v treh letih še nadgradila z novo podobo in imenom Soulflé, novimi okusi (brez sladkorja, z lešniki) ter vizijo, da poleg slovenskih osvojita tudi restavracije in trgovine v tujini.

Zamrznjeni suflé za domov, ki vedno uspe 
Kranjčana Andreja Misa se spomnim še iz časov, ko je že kot dijak srednje gostinske šole z elegantnimi gibi in strokovnim znanjem navduševal na tekmovanjih v strežbi, zlasti barmanstvu. »V resnici me je vedno zanimalo tudi kuharstvo, a so me vsakič nekako dali v strežbo,« se v smehu spominja simpatični Andrej. Po končani šoli je nekaj časa delal v strežbi Gostinstva Jezeršek, kjer so mu leta 2013 v projektu EuroBasket zaupali vodenje 30-članske ekipe strežnega osebja cateringa na VIP ringu v dvorani Stožice. Nepozabna izkušnja, tudi zato, ker je le nekaj dni kasneje njegova žena Špela rodila. 

Spoznala sta se na srednji gostinski šoli in že takrat sanjarila, kako bi nekoč imela svoj gostinski lokal. »In ko se je ponudila priložnost, da s Špelo najameva manjši lokal v trgovskem centru E.Leclerc v Ljubljani, nisva dolgo razmišljala. S podporo staršev sva v celoti zasnovala njegov koncept, ga opremila, sestavila ponudbo in tako je leta 2017 nastal Moj lokal,« razlaga Andrej. Ves čas sta stremela k temu, da ne bi bil le še eden od mnogih, pa čeprav je v velikem nakupovalnem centru, ampak bi ga ljudje vzljubili zaradi prijazne postrežbe in drugačne ponudbe. »Veliko sva razmišljala o tem, kaj bi gostom poleg dobre kave, sveže pripravljenih sokov, koktajlov, sladoleda še lahko ponudila. In ker sem bil vedno velik ljubitelj čokoladnega sufleja, ki sem ga doma tudi velikokrat pripravljal, rojstvo ideje o tem, da ga ponudiva v Mojem lokalu, ni bila daleč,« pripoveduje Andrej. Dolgo sta pilila recepturo, preden sta svoj čokoladni narastek z vročo tekočo sredico, ki mu nekateri pravijo tudi »lava cake«, ponudila gostom...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Soulflé

Deli na
06 / 2021
Hotel & bistro Linhart, Radovljica - chef Uroš Štefelin
TUDI V LINHARTU LOKALNE SESTAVINE IN GORENJSKA TRADICIJA  Uroš Štefelin je med kolegi znan kot prijazen in dobrovoljen, vedno pripravljen priskočiti na pomoč in deliti svoje kuharsko znanje, tudi otrokom. Je velik zagovornik povezovanja, lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev ter slovenske kuhinje....
06 / 2021
Fink & Situla, Novo mesto - chef Damjan Fink
URBANO, BREZGLUTENSKO IN Z JAPONSKIM PRIDIHOM Ja, prav ste prebrali – natančno takšna je restavracija Fink & Situla, ki se je pred letom dni odprla v peš coni na Glavnem trgu v Novem mestu. Njeno srčno zgodbo pišeta zakonca in izkušena gostinca Damjan in Tanja Fink, on priznan chef in...
06 / 2021
Zeliščna kmetija Rogelja, Kras
ZELIŠČA GOVORIJO, ČE JIM ZNAŠ PRISLUHNITI Magda Rogelja ima posluh za naravo in njena velika ljubezen so zelišča. Na Zeliščni kmetiji Rogelja na Krasu jih goji blizu osemdeset, iz katerih skupaj z divje rastočimi pripravlja mešanice čajev in druge pripravke. Z njimi pomaga ljudem do boljšega...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.