Objavili smo

Vino Slovenija Gornja Radgona 2020

09 / 2020

KLJUB PANDEMIJI DOBRA UDELEŽBA NA OCENJEVANJU, VINAR LETA BO ZNAN OKTOBRA!

Sredi julija so v organizaciji in prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni potekala tri pomembnejša vinska ocenjevanja. Vino Slovenija Gornja Radgona je bilo že 46. zapovrstjo, ocenjevanje Bio vin je slavilo 10. jubilej, traminci pa so bili v sklopu ocenjevanja ITC – International Traminer Challenge ocenjeni drugič. 

Kljub vsem težavam s pandemijo, je na vseh treh ocenjevanji skupno sodelovalo 173 vinarjev iz petih držav (poleg Slovenije še iz Avstrije, Hrvaške, Češke in Severne Makedonije) in s 639 vzorci vin, kar je le nekaj manj kot prejšnje »normalno« leto. Ocenjevalne komisije so sestavljali vrhunski enologi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami in so najboljšim vinom podelili srebrne, zlate in velike zlate medalje. Podelili so tudi najvišja priznanja oziroma šampione v kategorijah klasično pridelanih vin, trajnostno pridelanih vin in vin s priznanim tradicionalnim poimenovanjem. Odličnost slovenskih regionalnih posebnosti pa podčrtujejo priznanja Prvaki vinskih turističnih cest. Ker je bil konec poletja zaradi covida sejem Agra, v okviru katerega so bila vsako leto tradicionalno podeljena najvišja priznanja in je bil razglašen Vinar leta (vinar z največ osvojenimi medaljami), odpovedan, bo Pomurski sejem Vinarja leta razglasil oktobra na posebnem dogodku. Ocenjevanje je tudi letos potekalo v skladu s profesionalnimi standardi, ki veljajo za najpomembnejša mednarodna ocenjevanja...

Celoten članek z objavljenimi najvišje ocenjenimi vini je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.