Objavili smo

Vino Slovenija Gornja Radgona 2020

09 / 2020

KLJUB PANDEMIJI DOBRA UDELEŽBA NA OCENJEVANJU, VINAR LETA BO ZNAN OKTOBRA!

Sredi julija so v organizaciji in prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni potekala tri pomembnejša vinska ocenjevanja. Vino Slovenija Gornja Radgona je bilo že 46. zapovrstjo, ocenjevanje Bio vin je slavilo 10. jubilej, traminci pa so bili v sklopu ocenjevanja ITC – International Traminer Challenge ocenjeni drugič. 

Kljub vsem težavam s pandemijo, je na vseh treh ocenjevanji skupno sodelovalo 173 vinarjev iz petih držav (poleg Slovenije še iz Avstrije, Hrvaške, Češke in Severne Makedonije) in s 639 vzorci vin, kar je le nekaj manj kot prejšnje »normalno« leto. Ocenjevalne komisije so sestavljali vrhunski enologi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami in so najboljšim vinom podelili srebrne, zlate in velike zlate medalje. Podelili so tudi najvišja priznanja oziroma šampione v kategorijah klasično pridelanih vin, trajnostno pridelanih vin in vin s priznanim tradicionalnim poimenovanjem. Odličnost slovenskih regionalnih posebnosti pa podčrtujejo priznanja Prvaki vinskih turističnih cest. Ker je bil konec poletja zaradi covida sejem Agra, v okviru katerega so bila vsako leto tradicionalno podeljena najvišja priznanja in je bil razglašen Vinar leta (vinar z največ osvojenimi medaljami), odpovedan, bo Pomurski sejem Vinarja leta razglasil oktobra na posebnem dogodku. Ocenjevanje je tudi letos potekalo v skladu s profesionalnimi standardi, ki veljajo za najpomembnejša mednarodna ocenjevanja...

Celoten članek z objavljenimi najvišje ocenjenimi vini je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.