Objavili smo

Vino Slovenija Gornja Radgona 2020

09 / 2020

KLJUB PANDEMIJI DOBRA UDELEŽBA NA OCENJEVANJU, VINAR LETA BO ZNAN OKTOBRA!

Sredi julija so v organizaciji in prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni potekala tri pomembnejša vinska ocenjevanja. Vino Slovenija Gornja Radgona je bilo že 46. zapovrstjo, ocenjevanje Bio vin je slavilo 10. jubilej, traminci pa so bili v sklopu ocenjevanja ITC – International Traminer Challenge ocenjeni drugič. 

Kljub vsem težavam s pandemijo, je na vseh treh ocenjevanji skupno sodelovalo 173 vinarjev iz petih držav (poleg Slovenije še iz Avstrije, Hrvaške, Češke in Severne Makedonije) in s 639 vzorci vin, kar je le nekaj manj kot prejšnje »normalno« leto. Ocenjevalne komisije so sestavljali vrhunski enologi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami in so najboljšim vinom podelili srebrne, zlate in velike zlate medalje. Podelili so tudi najvišja priznanja oziroma šampione v kategorijah klasično pridelanih vin, trajnostno pridelanih vin in vin s priznanim tradicionalnim poimenovanjem. Odličnost slovenskih regionalnih posebnosti pa podčrtujejo priznanja Prvaki vinskih turističnih cest. Ker je bil konec poletja zaradi covida sejem Agra, v okviru katerega so bila vsako leto tradicionalno podeljena najvišja priznanja in je bil razglašen Vinar leta (vinar z največ osvojenimi medaljami), odpovedan, bo Pomurski sejem Vinarja leta razglasil oktobra na posebnem dogodku. Ocenjevanje je tudi letos potekalo v skladu s profesionalnimi standardi, ki veljajo za najpomembnejša mednarodna ocenjevanja...

Celoten članek z objavljenimi najvišje ocenjenimi vini je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
11 / 2020
Gostilna pri Mari, Kamnik pod Krimom
ŠPELA IN RENE SE NISTA ODPOVEDALA TRADICIJI!  Gostilna pri Mari je znana po pohani piški, krači, pečeni v krušni peči, svinjskih rebrcih, dušenih v belem vinu z medom in žajbljem, za martinovo tudi po pečeni rački. Rene in Špela Šuc, brat in sestra ter tretja generacija družinske gostilne,...
11 / 2020
Gostilna Termika, Ozeljan - chefa Erik Batagelj in Ivan Ilievski
VZGON VETRA, IDEJ, OBLIK IN OKUSOV Zakonca Aleksander Mladovan in Martina Logar Mladovan sta skupno življenjsko in poslovno zgodbo začela pisati pred malo več kot desetletjem. Svoja znanja in izkušnje s področij turizma in gostinstva sta povezala v idejo o prvem vipavskem resortu. Za začetek...
11 / 2020
Čas je za jedi s sirom
10 HITRIH IN SLASTNIH JEDI S SIROM Od svežih do staranih, mehkih in trdih, narejenih iz različnih vrst mleka, do takih s plemenito plesnijo ali dodanimi začimbami - bogata izbira na našem tržišču razveseljuje ljubitelje sirov skozi celo leto. Postrežemo jih lahko samostojno ali z njimi obogatimo...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.