Tiskani izvod

Številka 10 / letnik 2019 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija in bar diVino, Ljubljana
Chef Matjaž Cotič: Od briške tradicije in pravega florentinca do penine, ki zori v morju

Predstavitev restavracije z recepti:
- Karpačo iz morskih kozic in mariniranega sadja
- Čičerikine casarecce z zelenjavo na bučni kremi
- Črnobela rižota z jadranskimi škampi in špinačno kremo
- Jelenov hrbet s korenjem, mavrahi in kostanje
- »Fiorentina all Dario Cecchini« - florentinec na način chefa Cecchinija 
- Čokoladni žličnik na karameliziranih lešnikih 
- Ananasova zmrzlina na mangovem pireju

Veganska kulinarika Ayatana
Veganska hrana ni samo solata in popečena zelenjava!

Intervju z Aleksandro Grlic Tomažin in recepti:
- Bučna granola s kokosovim jogurtom 
- Cvetačna juha z mandljevim mlekom in kurkumo 
- Pesini rezanci s pestom iz ohrovta in kvasa
- Mešana solatna skleda s kodrolistnim ohrovtom
- Sladek krompir s čičeriko in avokadom
- Jesenski kolač s kakijem

Idejnik

Koktajl bari malo drugače

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Dr. Janez Bogataj

Kaj in kako so se predstavili Finci?

Kuhinje sveta
Indijska kuhinja

Recepta: 
- Omleta s korenjem, bučkami, kurkumo in cimetom
- Curry z rdečo peso, kurkumo in kardamomom

Intervju
Klavdija Perger (direktorica Turistično gostinske zbornice Slovenije)

Prenovljena tekmovanja s pestrim denarnim skladom

Slaščičarstvo / pekarstvo
Pečenje v znamenju buč in noči čarovnic

Recepta:
- Bučke z orehovim nadevom
- Hokaido skutna pogača s pajki

Tasty - tokrat za ljubitelje sladkega

Recepta: 
- Slivova pita galette iz polnozrnate moke z mandljevo skorjico
- Slastni slani karamelni rjavčk

Dogodki

Teden restavracij 2019, jesen - dobra hrana ne pozna meja, Kulinarika in kamen z roko v roki, Ko ima celo krompir krompir!, Otvoritve in novosti (Ruska Dača, Grajska vinoteka Strelec, Hotel Dam), Sladka Istra - v Kopru je dišalo po sladkem, Ocenjevanje prleških gibanic in kulinarični pohod

V svetu pijač

Barcaffè Barista Cup 2019, Vinogradniška družina Gaube proslavila obletnico, Novinarji na Bisernom ostrvu trgali muškat krokan, Decanter 2019 – salonska predstavitev nagrajenih vin, Jubilej WSET v znamenju izobraževanj in rekorda

Ostalo

Koledar dogodkov za oktober; Nagradna igra: Jesensko izobilje

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.