Tiskani izvod

Številka 12 / letnik 2019 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

JGZ Brdo, Brdo pri Kranju
Praznični mali prigrizki iz brdske kuhinje

Predstavitev restavracije z recepti:
- Losos s kumaričnim tatarjem, tonikovim želejem, limoninim gelom in kvinojinim čipsom
- Lignji, nadevani s hobotnico in bobom, na paradižnikovem gelu in z ocvrto polento
- Hladne rezine srne na kruhovem opečencu z orehovim kečapom, hruško, gorčico in senom v prahu
- Tortelin iz zelene na ajdovih drobtinah
- Topinamburjeva pena v mangovem želeju z lističem osladkorjenega črnega korena
- Lešnikov ganaš z meringo na hrustljavem piškotu z jurkinim gelom in zlatimi lističi

Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Silvestrska večerja po navdihu Vodnikovih Kuharskih bukev

Predstavitev restavracije z recepti:
- Pita s pršutom in hladno drobnjakovo omako
- Kremna juha iz peteršiljeve korenine z ocvrtimi listi zelene
- Štruklji s potočnimi raki in koprivno omako
- Kuhan zajec in zdrobov cmoček s slanino v omaki
- Carski praženec iz riža z vinskim šodojem in borovnicami

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Dr. Janez Bogataj

Ali se po četrtem poročilu že kaj približujemo letu 2021?

V svetu začimb

Recepta:
- Mehki čokoladni piškoti z brusnično marmelado
- Cimetove zvezdice

Slaščičarstvo / pekarstvo
Slano pecivo za praznično obloženo mizo

Recepta:
- Pecivo s hrenovim namazom in klobaso
- Slana potica s sirovim nadevom

Dogodki

Jure Dretnik osvojil 2. mesto na tekmovanju mladih chefov, Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2020, Ljubljana dobila nov vodnik in nov okus, Novo vodstvo JRE slovenija prisega na sodelovanje, 66 .GTZ: 21 tekmovanj, podpis trajnostne zaveze in dobrodelnost, Nemčija 30 let po padcu berlinskega zidu, Dnevi slovenskega turizma 2019: govorili o turizmu prihodnosti, podelili nagrade in napovedali Michelina, Osnovnošolci kuhali v finalu Zlate kuhalnice 2019, Emporia doma - za vse ljubitelje umetnosti bivanja!

V svetu pijač

Rekorden obisk Slovenskega festivala vin, Kdo bo Lidlov mladi vinar leta?, Nova penina Ice Edition Jeruzalem Ormož, Bjana z novo penino in podobo, Tudi Slovenija na svetovnem barmanskem prvenstvu

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.