Tiskani izvod

Številka 12 / letnik 2019 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

JGZ Brdo, Brdo pri Kranju
Praznični mali prigrizki iz brdske kuhinje

Predstavitev restavracije z recepti:
- Losos s kumaričnim tatarjem, tonikovim želejem, limoninim gelom in kvinojinim čipsom
- Lignji, nadevani s hobotnico in bobom, na paradižnikovem gelu in z ocvrto polento
- Hladne rezine srne na kruhovem opečencu z orehovim kečapom, hruško, gorčico in senom v prahu
- Tortelin iz zelene na ajdovih drobtinah
- Topinamburjeva pena v mangovem želeju z lističem osladkorjenega črnega korena
- Lešnikov ganaš z meringo na hrustljavem piškotu z jurkinim gelom in zlatimi lističi

Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Silvestrska večerja po navdihu Vodnikovih Kuharskih bukev

Predstavitev restavracije z recepti:
- Pita s pršutom in hladno drobnjakovo omako
- Kremna juha iz peteršiljeve korenine z ocvrtimi listi zelene
- Štruklji s potočnimi raki in koprivno omako
- Kuhan zajec in zdrobov cmoček s slanino v omaki
- Carski praženec iz riža z vinskim šodojem in borovnicami

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Dr. Janez Bogataj

Ali se po četrtem poročilu že kaj približujemo letu 2021?

V svetu začimb

Recepta:
- Mehki čokoladni piškoti z brusnično marmelado
- Cimetove zvezdice

Slaščičarstvo / pekarstvo
Slano pecivo za praznično obloženo mizo

Recepta:
- Pecivo s hrenovim namazom in klobaso
- Slana potica s sirovim nadevom

Dogodki

Jure Dretnik osvojil 2. mesto na tekmovanju mladih chefov, Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2020, Ljubljana dobila nov vodnik in nov okus, Novo vodstvo JRE slovenija prisega na sodelovanje, 66 .GTZ: 21 tekmovanj, podpis trajnostne zaveze in dobrodelnost, Nemčija 30 let po padcu berlinskega zidu, Dnevi slovenskega turizma 2019: govorili o turizmu prihodnosti, podelili nagrade in napovedali Michelina, Osnovnošolci kuhali v finalu Zlate kuhalnice 2019, Emporia doma - za vse ljubitelje umetnosti bivanja!

V svetu pijač

Rekorden obisk Slovenskega festivala vin, Kdo bo Lidlov mladi vinar leta?, Nova penina Ice Edition Jeruzalem Ormož, Bjana z novo penino in podobo, Tudi Slovenija na svetovnem barmanskem prvenstvu

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.