Ne zamudi

Dogodki

27. 09.-30. 09. 2022
11. CEFood Congress

Central European Congress on Food and Nutrition - Srednjeevropski kongres o hrani in prehrani v Hotelu Toplice

Čatež
29. 09.-02. 10. 2022
začetek Festivala Stare trte

Lent, Hiša Stare trte, mestne ulice in trgi

Maribor
30. 09. 2022
začetek Izolskih okusov: Dnevi kalamarov

Izola z okolico (sodelujoči gostinski lokali, do 23.10.)

Izola
30. 09. 2022
Odprta kuhna Ljubljana

Pogačarjev trg, od 10. do 21. ure

Ljubljana
30. 09. 2022
Sočna vilica – festival ulične kulinarike

Slovenska ulica, od 11. do 20. ure

Murska Sobota
01. 10. 2022
Jestival okusov in umetnosti

Jestival je festival, ki predstavlja poklon kobariškim štrukljem (od 10:30 ure dalje)

Kobarid
01. 10. 2022
Pomol okusov

pomol, med 13. in 22. uro

Izola
02. 10. 2022
36. Svečana trgatev Stare trte

Lent, pred Hišo Stare trte, ob 11. uri

Maribor
04. 10. 2022
3. Festival slovenskih sirov

Kongresni center, od 12. do 19. ure. Uradno odprtje ob 13. uri!

Brdo pri Kranju
07. 10.-08. 10. 2022
FrikaFest

2 dneva užitkov za ljubitelje sira in frike v Tolminu (7.10. od 17:30 ure dalje, 8.10. od 9. ure dalje).

Tolmin
07. 10.-09. 10. 2022
Festival Pordenone ArtAndFood

Promocija odličnosti Pordenona in okolice na področju prehrane (pecivo, slana kuhinja in kakovostna vina z geografskim poreklom z območja Grave in Furlanije).

Pordenone, Italija
08. 10.-09. 10. 2022
23. Praznik kozjanskega jabolka

Dogajanje na trgu

Podsreda
08. 10. 2022
Lovska gostija

Dvorec Visoko, ob 12. uri

Poljanska dolina

Tečaji in izobraževanja

Mesno razvajanje za vsako priložnost

Termin: sreda, 28. 9. 2022 (17.00 - 21.00)
Izvajalec: Jure Starman
Zahtevnost: 3/5
Kraj: Kulinarični center Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)
Kaj bomo pripravljali: "Pulled pork" burger, goveja tagliata na rukoli, goveji zrezki v čebulni omaki, steak za vsako priložnost (roastbeef, tomahawk, suhozorjeni steaki, rib eye steak, brisket, ...)
Več: Gastrofuzija

Profesionalni seminar priprave sladic in slaščic

Pâtisserie La Ganache in Naser Gashi, mojster francoskega slaščičarstva z diplomo vrhunske pariške mednarodne šole vabita na:
Seminar: Profesionalni seminar priprave sladic in slaščic
Termin: 1.9.2022-30.11.2022 (trajanje - 3 meseci)
Lokacija: La Ganache, Tržaška c. 116, Ljubljana
Več: La Ganache

Viva l’Italia

Termin: sreda, 5. 10. 2022 (17.00 - 21.00)
Zahtevnost: 3/5
Kraj: Kulinarični center Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)
Pripravljali bomo: domače testenine, tradicionalne italijanske omake (di riccota, pesto alla genovese, carbonara), kremno rižoto, arancine, fokačo
Več: Gastrofuzija

Zabava v predpasnikih

Termini: sreda, 12. 10. 2022 (17.00 - 21.00)
Zahtevnost: 3/5
Kraj: Kulinarični center Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)
Pripravljali bomo: slastne domače paštetke in namazi od A do Ž, tunin tatar na domačih ploščicah iz semen, krompirjevi žepki z zeljem in slanino, pečene kozice z ananasom na rožmarinovi vejici, mini tortilje z govedino in Cheddar sirom, pečen kozji sir z gobicami
Več: Gastrofuzija

Okusi mediterana

Termin: četrtek, 27. 10. 2022 (17.00 - 21.00)
Zahtevnost: 3/5
Kraj: Kulinarični center Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)
Pripravljali bomo: ribji brodet, morsko ribo, domače testenine po mediteransko, hobotnico (sous-vide) v solati, pečeno mediteransko polento, grško solato na palčki s tzatzikijem
Več: Gastrofuzija

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.