Za profesionalce

Strokovni članki, za profesionalne kuharje, HO.RE.CA

04 / 2019
Sous vide počasno kuhanje v vakuumu
Tehnika kuhanje živil v vakuumsko zaprti vrečki, pri nizki temperaturi in dlje časa, bolj znana kot »sous vide« (splošno uveljavljen francoski izraz, ki v prevodu pomeni pod vakuumom), se je v gostinstvu pojavila pred približno 50 leti. Danes predstavlja del sodobne kuhinje in jo uporabljajo tako...
04 / 2019
8 nasvetov za sijoče kozarce
Kristalno čist kozarec, pa naj bo tisti za vodo, sok, vino ali koktajl, v obiskovalcu gostinskega lokala vzbuja zaupanje. Higiena je eden od elementov, ki pomembno vplivajo na gostovo dobro počutje. Kako zagotoviti brezhibne rezultate pomivanja, je (tudi iz bogatih izkušenj dela z gostinci) svetoval...
03 / 2019
Matija Šubic - Naj natakar 2019
Prijazen in umirjen 39-letni Matija Šubic, ki ga prijatelji kličejo Matic, je doma iz Kranja in je prve gostinske izkušnje v priznani Restavraciji Maxim dobil skozi prakso kot dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani. Zdaj je v njej zaposlen že 14 let in opravlja delo vodje restavracije....
02 / 2019
Tekmujemo za državo, a z njene strani ni posluha!
Za novo državno kuharsko reprezentanco, ki deluje v okviru Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije (DKSS), je prvo veliko tekmovanje – Svetovno kuharsko prvenstvo v Luksemburgu. Uvrstila se je v zlato sredino, toda njeni cilji so višji. Pri njihovem doseganju pa se sooča s težavami, o katerih...
04 / 2018
Dobro načrtovanje kuhinje
Dobro načrtovanje kuhinje prinaša prednosti in večjo varnost! Kuhinje v gostinstvu so bile v zadnjem desetletju deležne številnih sprememb. Od tega, da niso več skrite očem gostov, uvedbe novih tehnologij, varčevanja z energenti do trendovskih načinov priprave hrane. Vključno s popularnimi...
04 / 2018
Na prvem mestu je dobro počutje gosta
Priznano beograjsko arhitektko Ksenijo Djordjević, ki ustvarja interierje po celem svetu, smo ujeli v Ljubljani. Z njo smo se pogovarjali o uspešni notranji prenovi pritličja legendarnega ljubljanskega Best Western Premier Hotela Slon, narejeni po njenih načrtih. Pa tudi o tem, kaj jo navdihuje...

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.