Objavili smo

Zgodbe o slovenskih in tujih restavracijah ter chefih

04 / 2025
Gostilna Javornik, Rakovnik
V JAVORNIKOVI KUHINJI NOV VETER, A KRUŠNA PEČ OSTAJA SRCE HIŠE Gostilna Javornik na Rakovniku pri Šentrupertu ni le zgodba o jedeh iz krušne peči, prenovljeni hiši, kozolcu in Dolenjski! Ampak tudi o štirih generacijah družine Javornik in Pevec, ki so svoje življenje posvetile temu, da se...
04 / 2025
Restavracija Sedem, VSGT Maribor
»ZERO WASTE« V PRAKSI: KUHINJA, KJER NIČ NE GRE V NIČ Trajnostno kuhanje je postalo ključni element sodobne prehrambene kulture. Kuhinja brez odpadkov ni le trend, temveč filozofija, ki se osredotoča na načela, kot so lokalna pridelava, uporaba sezonskih sestavin in smiselno ravnanje z vsakim...
04 / 2025
Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že sedmič nagradil najboljše
Pod bliščem igrivih konfetov so se v soju fotografskih bliskavic v Festivalni dvorani v Ljubljani zadovoljno smejali prejemniki prestižnih gastronomskih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2025. Zbrali so se najboljši med najboljšimi, pod reflektorji so se znašla tudi sveža imena slovenske...
04 / 2025
Je Slovenija kulinarična dežela?
Slovenija ima zvezdice, čeprav bi si jih chefinje in chefi želeli še več, ima tudi preprosto dobre gostilne, čeprav še ne dovolj, sploh pa nima hotelskih postelj, v katere bi legli po res dobri hotelski večerji. Ko je boljša polovica na recepciji hotela v smučarski Avstriji poslušala, od kdaj...
03 / 2025
Restavracija Cubo, Ljubljana
GOSTINSTVO ZAME NI SLUŽBA, AMPAK NAČIN ŽIVLJENJA Boštjan Trstenjak ni le gostinec, ki je restavracijo Cubo postavil na kulinarični zemljevid Slovenije, kar mu priznavata tudi vodiča Gault&Millau (3 kape) in Michelin (priporočilo). Je tudi oče in človek z vizijo, močno voljo, občutkom...
03 / 2025
Hotel Occidental Ljubljana
Nov sodoben hotel španske verige Barceló ne le za turiste, ampak tudi za Ljubljančane V strogem središču naše prestolnice, v neposredni bližini Kongresnega trga in nasproti gledališča SNG Drama Ljubljana, se je pred letom in pol odprl štirizvezdični hotel Occidental Ljubljana španske verige...
03 / 2025
Avstrija - Slovenija 82:10
Avstrijci imajo po 16 letih spet Michelinove zvezdice. Kaj njihovo veliko število pomeni za slovensko »majhnost«? 2:1 v neprimerljivih milijonih! Podelitev avstrijskih Michelinovih zvezdic v Hangarju 7 na salzburškem letališču, v katerem sicer domuje restavracija Ikarus (ki ima 2 zvezdici), so...
02 / 2025
Restavracija Kogo, Koper
NAŠA ZGODBA SO OKUSI ISTRE, TAKO NA KROŽNIKU KOT V KOZARCU! Restavracija Kogo ni v središču Kopra, a zaradi nje in po zaslugi kleti Vinakoper postaja Šmarska cesta vedno bolj prepoznavna in privlačna tudi za turiste in tuje obiskovalce. K temu je pripomoglo tudi Michelinovo priporočilo, ki se...
02 / 2025
Pasta bar Vito Maccheroni, Ljubljana
VITO MACCHERONI - ZA VSE, KI VEDO, KAJ POMENI PRAVA ITALIJANSKA PAŠTA! V prestolnici se že nekaj časa govori, da najboljše testenine kuha Vito Maccheroni. No, v resnici se tako imenuje pasta bar, katerega zgodbo ustvarja in piše simpatični Ljubljančan Anže Učakar. Pred petimi leti je sveže...
02 / 2025
Morilski špageti na peti italijanskega škornja
Ne vem, kje je v Trstu Ponterosso! Sem že pozabil, toliko let je od takrat. Zdaj raje vem, kje je pekarna Pagna ter kje sta stara delikatesa Antica Bottega Del Gusto in nedaleč stran še vinski bar Enoteca Vineria La Bottiglia Volante. Časi na severu se spreminjajo, toda na jugu, v Apuliji, je še...
01 / 2025
Ošterija Žogica, Solkan
DNEVI NAJOKUSNEJŠE ZIMSKE ROŽE V HIŠI SUKENSKEGA REGUTA  Ošterija Žogica, ki stoji na nabrežju reke Soče in v neposredni bližini znamenitega solkanskega kamnitega mostu, je lani praznovala okroglih 30 let obstoja. Zdaj je v družinsko gostinsko zgodbo že uspešno vpeta najmlajša generacija....
01 / 2025
Mateja Čalušić, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - intervju
KAJ NA NAŠE KROŽNIKE PRINAŠAJO ŽIVILA Z OZNAKO »IZBRANA KAKOVOST – SLOVENIJA«? »Izbrana kakovost« je nacionalna shema kakovosti. Z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« so označena živila, pridelki in izdelki, ki so pridelani in predelani v Sloveniji, so višje kakovosti ter so deležni...
01 / 2025
Zakaj je smučanje z(a) okusom tako popularno že 15 let?
Zakaj, če pa je največja gneča na kočah s samopostrežnimi restavracijami, kjer dunajce cvrejo kot da bi prodajali kislo zelje na tržnici, carbonara pa je pogovorni jezik vseh petih kontinentov, ki vijugajo po »umetnem« snegu Alte Badie? Zato je vprašanje zelo umestno: zakaj je v Dolomitih smučanje...
Arhiv objav
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna