Skuhaj sam

Brezburšt - tlačenka

04. 02. 2018

za 10 oseb

Sestavine

0,25 kg svinjskih nogic
0,25 kg svinjskih kož
0,50 kg svinjske glave
0,25 kg svinjskih src
0,10 kg svinjskih pljuč
0,15 kg svinjskih ledvičk
0,20 kg svinjskih jeter
sol, poper
česen, majaron

Priprava:

Svinjske nogice, kože, glavo, srčke, pljuča, ledvica ter jetra skuhamo z jušno zelenjavo in začimbami. Ko je meso kuhano, ga ločimo od kosti. Vse sestavine narežemo na večje kose, ki jih nadevamo v svinjski želodec ali mehur, lahko pa sestavine naložimo tudi v kozico. Vse skupaj zalijemo z juho, v kateri se je kuhalo meso. Pustimo na hladnem nekaj ur, da se strdi. 

Brezburšt narežemo na manjše rezine in ga ponudimo s čebulo v solati, kuhanimi jajčki in domačim kruhom kot hladno predjed.

Jed so pripravili dijaki Grma Novo mesto, objavljeno v reviji Pet zvezdic, št. 2/2018.

Foto: Peter Irman

Deli na
09. 03. 2020
Pirin venec s čemažem in tremi siri
09. 03. 2020
»Cottoleta« - ocvrti paradižniki
09. 03. 2020
Sočni kruhovi polpeti s kislim zeljem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.