Skuhaj sam
17. 06. 2020
za 6 oseb
1 kruh čabata (ciabatta)
2 stroka česna
100 g mini paradižnika
100 ml oljčnega olja
2 žlici posušenega origana
sol
sveže mleti črni poper
3 žlice izkoščičenih črnih oliv
Pečico segrejemo na 180°C.
Čabato narežemo na rezine (potrebujemo jih 6). Česnove stroke prepolovimo in z njimi premažemo eno stran kruhovih rezin. Položimo jih v pekač na peki papir tako, da je stran s česnom obrnjena navzgor. Pečemo jih v pečici, da postanejo hrustljavo zlato zapečene (približno 5 minut).
V posodi zmešamo na polovice narezan in nekoliko potlačen mini paradižnik, oljčno olje in origano. Solimo in popramo po okusu.
Popečene vroče bruskete obložimo s paradižnikovo mešanico in olivami ter ponudimo.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 6/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto: StockFood Feature by Great Stock!