Skuhaj sam

Bruskete s paradižnikom in olivami

17. 06. 2020

za 6 oseb

Sestavine

1 kruh čabata (ciabatta)
2 stroka česna
100 g mini paradižnika
100 ml oljčnega olja
2 žlici posušenega origana
sol
sveže mleti črni poper
3 žlice izkoščičenih črnih oliv

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C.
Čabato narežemo na rezine (potrebujemo jih 6). Česnove stroke prepolovimo in z njimi premažemo eno stran kruhovih rezin. Položimo jih v pekač na peki papir tako, da je stran s česnom obrnjena navzgor. Pečemo jih v pečici, da postanejo hrustljavo zlato zapečene (približno 5 minut).
V posodi zmešamo na polovice narezan in nekoliko potlačen mini paradižnik, oljčno olje in origano. Solimo in popramo po okusu. 
Popečene vroče bruskete obložimo s paradižnikovo mešanico in olivami ter ponudimo.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 6/2020.   Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: StockFood Feature by Great Stock!

Deli na
17. 06. 2020
Tatarski biftek z maslom in domačo omako
17. 06. 2020
Lečina solata z breskvami in feta sirom
18. 05. 2020
Čokoladna krema z jagodno peno
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.