Skuhaj sam

Burger s slanino

11. 07. 2023

Za: 6 hamburgerjev
Čas priprave: 30 minut
Čas pečenja: 20 minut

Sestavine za polpete

500 g mletega govejega mesa
2 debeli rezini polbelega kruha
pest svežega peteršilja
30 ml polnozrnate gorčice
1 čebula
2 razžvrkljani jajci
sol in sveže mleti poper
6 rezin slanine

Dodatki

bombetke, listi solate
paradižnik, čebula

Priprava:

V multipraktiku zdrobimo dan ali dva star kruh. Nato drobtine ročno zmešamo z drobno sesekljanim peteršiljem, gorčico, drobno nasekljano čebulo in mletim mesom. Dodamo razžvrkljani jajci in začinimo s soljo in poprom. Dobro premešamo in zmes oblikujemo v polpete. Vsako ovijemo z rezino slanine in spečemo na žaru. Skrivnost sočnega hamburgerja je, da mesa ne prepečemo – le 3 do 5 minut na vsaki strani, odvisno od temperature žara.
V svežo sezamovo bombetko položimo polpeto skupaj z listi solate, rezinami paradižnika in čebule.

Tekst in foto: Guliver Stockfood

Deli na
16. 05. 2025
Frika - tradicionalna pastirska jed
17. 04. 2025
Tris potic - orehova, kokosova in makova z brusnicami
13. 03. 2025
Zelena »smuti« juha s hrustljavim ingverjem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna