Skuhaj sam

Čokoladna krema z jagodno peno

18. 05. 2020

hitra sladica v kozarcu

Čokoladna krema

- 120 do 150 g jedilne ali druge čokolade
- 250 ml sladke smetane

Jagodna pena

- sveže jagode
- nekaj kapljic limoninega soka
- po želji sladkor v prahu

Dodatki

- stepena sladka smetana
- sesekljani lešniki
- jagode

Priprava:

Čokoladna krema: Čokolado v posodi na vodni kopeli stopimo. Smetano zavremo in primešamo stopljeno čokolado. Na hitro zavremo in takoj odstavimo. Mešanico v posodi pokrijemo s prozorno folijo in ko se nekoliko ohladi, postavimo v hladilnik. Po 2 urah že lahko vse skupaj zmiksamo z električnim mešalnikom in dobimo čudovito čokoladno kremo.
Jagodna pena: Sveže jagode narežemo na manjše kose in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo peno. Tokrat nismo dodali sladkorja v prahu, le nekaj kapljic limoninega soka, saj smo želeli svežino, sladkobo pa bo v kozarčku dodala čokoladna krema. 
V kozarec ali skodelico damo jagodno peno in nanjo nabrizgamo čokoladno kremo ter smetano (ki je prav tako nismo sladkali). Dodamo nekaj grobo narezanih lešnikov, ki se lepo podajo zraven, in postrežemo.

SO MANJŠE BOLJ OKUSNE OD VELIKIH? Na okus gojenih jagod vplivajo rastne razmere, kot so vreme, zrelost ob obiranju in sorta. Okus jagod torej ni odvisen od njihove velikosti (pri čemer seveda ne govorimo o gozdnih jagodah, ki so zelo majhne, a obenem zelo aromatične).

Jed so pripravili v Šolskem centru Velenje. Objavljeno v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto in tekst: Simona Pompe, ŠC Velenje

Deli na
17. 06. 2020
Tatarski biftek z maslom in domačo omako
17. 06. 2020
Lečina solata z breskvami in feta sirom
17. 06. 2020
Bruskete s paradižnikom in olivami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.