Skuhaj sam

»Cottoleta« - ocvrti paradižniki

09. 03. 2020

(za 6 oseb)

Sestavine

600 g Mutti olupljenih paradižnikov v pločevinki
300 g moke
4 jajca
1 žlica mleka
3 žlice parmezana
sol in poper
300 g krušnih drobtin
300 g olja za cvrtje

Priprava:

Olupljene paradižnike vzamemo iz pločevinke in z njih speremo paradižnikov sok. Nato jih prerežemo na pol in osušimo na kuhinjskem papirju. V eno posodo damo moko. V drugi posodi najprej razžvrkljamo jajca, skupaj s soljo, poprom, naribanim parmezan in mlekom. V tretjo posodo damo krušne drobtine. Polovice olupljenih paradižnikov najprej povaljamo v moki, nato v jajčni mešanici in nazadnje v drobtinah. Ocvremo jih v olju in ponudimo kot prigrizek ali toplo predjed.

Recept je za revijo Pet zvezdic prispeval chef Carlo Casoni. O njem pišemo v številki 3/2020.

Foto in tekst: Mutti

Deli na
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
12. 02. 2024
Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko
12. 02. 2024
File postrvi z bučnim štrukljem in koprovo omako
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.