Skuhaj sam
09. 03. 2020
(za 6 oseb)
600 g Mutti olupljenih paradižnikov v pločevinki
300 g moke
4 jajca
1 žlica mleka
3 žlice parmezana
sol in poper
300 g krušnih drobtin
300 g olja za cvrtje
Olupljene paradižnike vzamemo iz pločevinke in z njih speremo paradižnikov sok. Nato jih prerežemo na pol in osušimo na kuhinjskem papirju. V eno posodo damo moko. V drugi posodi najprej razžvrkljamo jajca, skupaj s soljo, poprom, naribanim parmezan in mlekom. V tretjo posodo damo krušne drobtine. Polovice olupljenih paradižnikov najprej povaljamo v moki, nato v jajčni mešanici in nazadnje v drobtinah. Ocvremo jih v olju in ponudimo kot prigrizek ali toplo predjed.
Recept je za revijo Pet zvezdic prispeval chef Carlo Casoni. O njem pišemo v številki 3/2020.
Foto in tekst: Mutti