Skuhaj sam

»Cottoleta« - ocvrti paradižniki

09. 03. 2020

(za 6 oseb)

Sestavine

600 g Mutti olupljenih paradižnikov v pločevinki
300 g moke
4 jajca
1 žlica mleka
3 žlice parmezana
sol in poper
300 g krušnih drobtin
300 g olja za cvrtje

Priprava:

Olupljene paradižnike vzamemo iz pločevinke in z njih speremo paradižnikov sok. Nato jih prerežemo na pol in osušimo na kuhinjskem papirju. V eno posodo damo moko. V drugi posodi najprej razžvrkljamo jajca, skupaj s soljo, poprom, naribanim parmezan in mlekom. V tretjo posodo damo krušne drobtine. Polovice olupljenih paradižnikov najprej povaljamo v moki, nato v jajčni mešanici in nazadnje v drobtinah. Ocvremo jih v olju in ponudimo kot prigrizek ali toplo predjed.

Recept je za revijo Pet zvezdic prispeval chef Carlo Casoni. O njem pišemo v številki 3/2020.

Foto in tekst: Mutti

Deli na
16. 05. 2025
Frika - tradicionalna pastirska jed
17. 04. 2025
Tris potic - orehova, kokosova in makova z brusnicami
13. 03. 2025
Zelena »smuti« juha s hrustljavim ingverjem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna