Skuhaj sam
11. 06. 2021
300 ml ketchupa
1 žlička worcestershire omake
200 g rjavega sladkorja
50 ml vode
60 ml kisa
1 žlička oljčnega olja
1 žlička Kotányi Bidrseye čilija
2 žlički Kotányi sladke paprike
Kotányi morska sol iz mlinčka
Kotányi črni poper iz mlinčka
Vse sestavine damo v ponev, dobro premešamo in zavremo. Na nizkem ognju kuhamo 10 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo. Omako po okusu dodatno začinimo s čilijem.
Vročo omako lahko prelijemo v kozarec za vlaganje in hranimo v hladilniku nekaj tednov. Postrežemo jo k mesu, pečenemu na žaru.
RDEČA PAPRIKA: Sladka paprika Kotányi slovi po svoji kakovosti in je popoln dodatek za najrazličnejše kulinarične mojstrovine. Z njo bodo golaž, piščančji paprikaš in paradižnikova juha ter skutine, jajčne in ribje jedi postale prijetno začinjene s slastnim sadnim pridihom.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 6/2021. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto in tekst: Kotanyì Slovenija
Ostali recepti iz članka:
-Pikantni sendvič z rostbifom
-Domača bbq omaka