Skuhaj sam

Domača bbq omaka

11. 06. 2021

Sestavine

300 ml ketchupa
1 žlička worcestershire omake
200 g rjavega sladkorja
50 ml vode
60 ml kisa
1 žlička oljčnega olja
1 žlička Kotányi Bidrseye čilija
2 žlički Kotányi sladke paprike
Kotányi morska sol iz mlinčka
Kotányi črni poper iz mlinčka

Priprava:

Vse sestavine damo v ponev, dobro premešamo in zavremo. Na nizkem ognju kuhamo 10 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo. Omako po okusu dodatno začinimo s čilijem.
Vročo omako lahko prelijemo v kozarec za vlaganje in hranimo v hladilniku nekaj tednov. Postrežemo jo k mesu, pečenemu na žaru.

RDEČA PAPRIKA: Sladka paprika Kotányi slovi po svoji kakovosti in je popoln dodatek za najrazličnejše kulinarične mojstrovine. Z njo bodo golaž, piščančji paprikaš in paradižnikova juha ter skutine, jajčne in ribje jedi postale prijetno začinjene s slastnim sadnim pridihom.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 6/2021.   Kupi izvod / Letna naročnina

Foto in tekst: Kotanyì Slovenija

Ostali recepti iz članka:
-Pikantni sendvič z rostbifom
-Domača bbq omaka

Deli na
10. 09. 2021
Palačinke s hruškami, kuhanimi v čaju, karamelo in drobljencem makadamije
10. 09. 2021
Goveji tartar z dehidriranim rumenjakom
10. 09. 2021
Piščančja solata s figami, grozdjem in parmezanom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.