Skuhaj sam
06. 11. 2018
500 g svežih fig
80 g naribanega kozjega sira
100 g tankih rezin kraškega pršuta
1 dl balzamičnega kisa
20 g rjavega sladkorja
10 g zgoščevalca xantan
4 rožmarinove vejice
1 koruzna tortilja
Fige prerežemo čez polovico in še enkrat počez, da se razprejo kot cvet. Nadevamo jih z naribanim kozjim sirom in zavijemo v rezino pršuta. Prebodemo jih z osmukano rožmarinovo vejico in pečemo 4 do 6 minut na 180°C.
Balzamični kis skupaj s sladkorjem reduciramo 10 minut. V ohlajenega dodamo xantan in dobro premešamo s paličnim mešalnikom.
Tortilje narežemo na trikotnike in popečemo. Premažemo jih s sladko pekočo omako.
Pečeno figo okrasimo s popečenim trikotnikom tortilje in pokapljamo z balzamično omako. Ponudimo kot predjed.
Recept za revijo Pet zvezdic, številka 11/2018, so prispevali v Vivo cateringu.