Skuhaj sam

Gobovi njoki, jurčkova omaka, kvas, šampinjoni

07. 10. 2020

za 4 osebe

Njoki - testo

-400 g krompirja
-100 g moke bele
-5 g jurčkovega prahu
-50 g jajc
-50 g trdega sira
-6 g soli

Jurčkova omaka s kvasom

-250 g jurčkov
-100 g smetane za kuhanje
-5 g kvasovega ekstrakta
-sol, poper

Dodatki

-drobnjak
-šampinjoni

Priprava:

Cel krompir pečemo v pečici na 160°C, približno 40 minut. Ko je pečen, ga izdolbemo in meso pretlačimo. Dodamo moko, jurčkov prah, sol, jajca in nariban sir. Zmešamo, da se sestavine lepo povežejo. Testo oblikujemo v cilindre (2 cm debeline), ki jih narežemo na njoke. Skuhamo jih v slani vodi (2 minuti).
Za jurčkovo omako tanko narezane jurčke prepražimo na olju. Dodamo smetano in kvasov ekstrakt ter zmiksamo v kremo.
Kuhane njoke stresemo v omako, vmešamo masleno kocko in narezan drobnjak. Nežno premešamo in njoke položimo v globlji krožnik. Čeznje na tanko naribamo sveže šampinjone, posujemo z jurčkovim prahom in toplo predjed ponudimo.

Jed so pripravili na Posestvu Pule, Trebelno.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2020.  
Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
11. 10. 2024
Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
10. 10. 2024
Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
12. 09. 2024
Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna