Skuhaj sam

Jadranska sipa na žaru s pirejem rumenega korenja

10. 02. 2020

za 4 osebe

Sestavine

800 g jadranske sipe
sol, poper
oljčno olje

Pire rumenega korenja

200 g rumenega korenja
sol, poper
oljčno olje

Priprava:

Svežo sipo potolčemo s kladivom, da jo nekoliko zmehčamo, in na hitro spečemo na visoki temperaturi. Zraven postrežemo korenčkov pire in kalčke rdečega zelja. Pire pripravimo tako, da korenje očistimo, skuhamo, začinimo in dobro zmiksamo.

Jed so pripravili v restavraciji Brič (Dekani) za revijo Pet zvezdic, št. 2/2020.

Foto: Peter Irman

Deli na
12. 07. 2024
Gaspačo s pistacijevimi krutoni
12. 07. 2024
Sipa in hren
12. 07. 2024
Krema pečenih jajčevcev s paradižnikom in kozjim sirom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna