Skuhaj sam
06. 04. 2020
za 4 porcije
5 trdo kuhanih jajc
50 g masla
250 g skute
2 žlici kisle smetane
1 žlica gorčice
svež drobnjak
nekaj limoninega soka
1 žlička Kotányi dimljene paprike
Kotányi morska sol iz mlinčka
Kotányi mleti črni poper
Kuhana jajca olupimo in narežemo na majhne koščke.
Nasekljamo drobnjak in ga dodamo jajcem.
Dodamo še vse ostale sestavine in dobro premešajmo. Namaz postrežemo s kruhom.
DIMLJENA PAPRIKA: Dimljeno papriko odlikuje bogat, dimljen in rahlo sladkast okus, pridobljen s postopkom počasnega sušenja paprike nad dimom ognja iz hrastovega lesa. Njena polna moč okusa se razvije s kuhanjem na maščobi. Dozirajte previdno, saj v primeru izpostavljenosti previsoki temperaturi razvije oster okus. Odlična je za začinjanje ribjih jedi, močnejših juh in obar ter jedi na žlico, kjer običajno dodajamo prekajeno meso, na primer pasulj. Čudovit okus doda tudi raznim sirnim namazom ali pa jo preprosto potresete po siru in postrežete.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 4/2020.
Foto in tekst: Kotanyì Slovenija