Skuhaj sam

Kokosove kroglice iz bele čokolade

21. 07. 2021

Za: 9 kroglic
Čas priprave: 15 minut + hlajenje in zamrzovanje

Sestavine

-1 ¼ skodelice (95 g) grobo naribanega kokosa
-1/3 skodelice (80 ml) kokosove smetane
-3 žličke finega kristalnega sladkorja
-300 g bele čokolade v kapljicah
-1/3 skodelice grobo naribanega kokosa (popražimo)
-1/3 skodelice vlažnih kokosovih kosmičev
-1/3 skodelice fino naribanega kokosa

Priprava:

1. Pekač obložimo s peki papirjem.
2. V srednje veliki posodi združimo grobo nariban kokos, kokosovo smetano in sladkor ter dobro premešamo. Zmes razdelimo na 9 enakih delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Kroglice položimo na peki papir in damo pekač v zamrzovalnik za 1 uro oz. toliko časa, da postanejo kroglice čvrste.
3. Sesekljane koščke ali kapljice bele čokolade damo v manjšo posodo in jih nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopimo. Mikrovalovko nastavimo na visoko (100%) in v 30-sekundnih intervalih grejemo in mešamo čokolado, da se raztopi in postane gladka. Ohladimo jo na sobno temperaturo. 
4. Grobo nariban kokos na hitro popražimo v ponvi, da se rahlo obarva, in damo v skodelico. Tudi ostali dve vrsti kokosa (navlaženi kokosovi kosmiči in fino nariban sušen kokos) damo vsakega v svojo skodelico. Kroglice najprej potopimo v temperirano čokolado, nato jih povaljamo v vsaki posodici z različno pripravljenim kokosom. Odvečni kokos pustimo, da odpade. Kroglice položimo nazaj na pladenj in jih damo v hladilnik za 30 minut oziroma toliko, da se strdijo.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2021, članek Čas je za kokos.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto in tekst: Guliver/Stockfood

Ostali recepti iz članka:
-Mango - kokos sladoled na palčki
-Kokosove kroglice iz bele čokolade
-Hitra riževa rezina s kokosom, pistacijo in borovnicami
-Kokosova karamela z makadamijo
-Cheesecake brez pečenja s kokosovimi poljubčki in sadjem
-Pisane kokosove kocke
-Kokosov sladoled
-Kokosove ledene kocke

Deli na
10. 09. 2021
Palačinke s hruškami, kuhanimi v čaju, karamelo in drobljencem makadamije
10. 09. 2021
Goveji tartar z dehidriranim rumenjakom
10. 09. 2021
Piščančja solata s figami, grozdjem in parmezanom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.