Skuhaj sam

Koruzni storži s pistacijo in začimbami

07. 09. 2020

za 1 osebo

Sestavine

-80 g koruznega storža
-pol žličke masla
-1 žlička egipčanske mešanice pistacije z začimbami (dukkah)

Priprava:

Očiščen koruzni storž nalomimo na manjša kose, ki jih skuhamo ali popečemo na žaru, da zrna postanejo mehka (približno 15 minut, odvisno od sorte). Nato jih premažemo z raztopljenim maslom in posujemo z aromatično egipčansko mešanico oreščkov in začimb, imenovano dukkah – tokrat izberemo tisto s pistacijami.

Dukkho lahko kupimo v specializiranih trgovinah ali pa jo pripravimo sami. Za to potrebujemo pest lešnikov (v našem primeru pistacij, lahko že popraženih) in nekaj sezamovih semen. Zmeljemo jih in na hitro popražimo na suho v vroči ponvi (4 do 5 minut). Dodamo po ščepec mletega koriandra, kumina, koromača, soli in črnega popra ter še malo popražimo, da se sprostijo eterična olja. Mešanico potresemo po koruzi.
Oreščkasto-slan zemeljski okus mešanice dukkah se lepo poda tudi drugim jedem – pečenemu ribjemu filetu, jagnječjim kotletom, pečenemu krompirju, solatnim krožnikom… Pri pripravi mešanice dukkah se lahko poljubno igramo z različnimi vrstami oreščkov in začimb – uporabimo tisto, kar imamo doma pri roki (mandlje, pekan oreščke, dimljeno papriko, timijan…).

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 9/2020.   Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: StockFood / Bauer Syndication

Deli na
07. 09. 2020
Lisičkin paprikaš s cmoki iz rikote
07. 09. 2020
Krema iz pečene buče hokaido
07. 09. 2020
Jota z dimljeno skušo in krompirjevo peno
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.