Skuhaj sam
06. 04. 2020
za 4 osebe
4 t-bone steaki krškopoljca
2 rumeni čebuli
2 rdeči čebuli
0,5 kg krompirja
0,5 kg kolerabe
sol, poper
mleta rdeča paprika
maslo
svinjska mast
Cel krompir skuhamo, olupimo in narežemo na tanke rezine. Kolerabo olupimo, narežemo na male kocke in jo damo kuhat. Medtem ko se oboje kuha, narežemo rumeno čebulo na kockice, rdečo čebulo pa na kolobarje.
Na svinjski masti prepražimo na kocke narezano rumeno čebulo, dodamo kuhan in narezan krompir, začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko ter nekoliko pretlačimo. Kuhano kolerabo odcedimo, zmiksamo v kremo in začinimo, po potrebi dodamo kanček masla. Kolobarje rdeče čebule v ponvi na hitro opečemo, da lepo zarumenijo.
Steak krškopoljca spečemo na žaru in ga postrežemo s pripravljeno prilogo. Okrasimo z zapečenimi kolobarji rdeče čebule.
Jed so pripravili v Gostilni Kunst. Objavljeno v reviji Pet zvezdic, številka 4/2020.
Foto in tekst: Gostilna Kunst