Skuhaj sam
07. 09. 2020
za 4 osebe
-1 manjša oranžna buča hokaido
-2 stroka česna
-2 žlici limoninega soka
-2 žlici oljčnega olja
-sol, poper
-2 žlici sesekljane sveže mete
-sok 2 pomaranč
-bučno olje
-bučno maslo
-mehek sveži kozji sir
-bazilika, meta, komarček
-cvetovi boreča
-japonski mini paradižnik
-v sol vložena limona (lupinica)
Bučo razrežemo, odstranimo semena in jo pečemo v pečici na 160°C približno 50 minut. Pustimo, da se ohladi in celo z olupkom vred skupaj z ostalimi naštetimi sestavinami zmiksamo v gladek pire oz. kremo. Na krožnik damo bučno kremo in v sredino dodamo nekaj žlic bučnega olja. Po vrhu kreme nabrizgamo bučno maslo, kozji sir, dodamo zelišča, cvetove boreča, paradižnik, tanke rezine v sol vložene limonine lupinice… Hladno predjed postrežemo s popečenim kruhom (gost košček kruha pomoči v bučno olje in nato zajame še bučno kremo).
Jed so pripravili v Gostilni Rajh, Bakovci. Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 9/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto: Peter Irman