Skuhaj sam
06. 11. 2020
za 2 osebi
Čas priprave: 5 minut
Čas kuhanja: 10 minut
-420 g sladke koruze v zrnu (iz pločevinke)
-1 šalotka
-2 skodelici (500 ml) mleka
-1/4 skodelice (30 g) naribanega trdega sira
-2 žlici sira s plemenito modro plesnijo
-2 žlici peteršilja
-rezine kruha
1. V veliki ponvi združimo sladko koruzo, fino sesekljano čebulico, mleko in nariban trdi sir. Počasi kuhamo na nizki temperaturi 5 do 10 minut, vmes mešamo, da se sir lepo raztopi. Pazimo, da mešanica ne zavre.
2. Z zajemalko z juho napolnimo globoke krožnike ali skodelice in po vrhu nadrobimo sir z modro plesnijo ter sesekljan peteršilj. Postrežemo s kosom kruha.
Namig: Če juho postrežemo kot glavno jed, bo količina v receptu zadostovala za dve osebi. Če jo postrežemo kot toplo predjed, pa za štiri osebe.
Recept je objavljen v sklopu rubrike Čas je za jedi s sirom, objavljeno v reviji Pet zvezdic, št. 11/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto in tekst: Guliver / StockFood