Skuhaj sam

Krhki flancati

13. 02. 2023

Sestavine

1 kg moke
1 ščepec soli 
4 dl kisle smetane 
7 rumenjakov 
7 dag sladkorja 
1 vaniljev sladkor
3 dag zmehčanega masla 
2 dl belega vina 
za aromo kanček ruma
naribana lupina ene bio limone 

Priprava:

Naštete sestavine damo v skledo in z rokami zamesimo testo, ki mora biti nekoliko bolj čvrsto, a ne tako zelo kot za testenine (če je premehko, dodamo še 5 do 10 dag moke). Ko je gladko, ga pokrijemo s prtičem in pustimo 2 uri počivati. Nato ga na rahlo pomokani površini tanko razvaljamo. S kolescem ali nožem ga razrežemo na pravokotnike (pribl. 5 x 10 cm), nato vsakega v sredini še dvakrat ali trikrat zarežemo. Trakove med seboj poljubno prepletemo. Flancate ocvremo v vročem olju (temperaturo friteze nastavimo na 170°C) do zlato rumene barve na obeh straneh. Odlagamo jih na papirnato servieto, da vpije odvečno maščobo. Ko se ohladijo, jih posujemo z mletim sladkorjem.

Flancate so pripravili v Vivo D125 v Ljubljani in je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 2/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Deli na
12. 07. 2024
Sipa in hren
12. 07. 2024
Krema pečenih jajčevcev s paradižnikom in kozjim sirom
12. 07. 2024
Gaspačo s pistacijevimi krutoni
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna