Skuhaj sam

Lečina solata z breskvami in feta sirom

17. 06. 2020

za 3 porcije

Sestavine

400 g črne ali beluga leče
2 celi breskvi
200 g feta sira
1 mlada čebula
250 g češnjevih paradižnikov
6 žlic balzamičnega kisa
ekstra deviško oljčno olje
1 žlička Kotányi zdrobljenega origana
Kotányi morska sol iz mlinčka
Kotányi črni poper iz mlinčka

Priprava:

V posodo s soljeno vodo stresemo lečo, zavremo in jo skuhamo po navodilih na embalaži do mehkega. 
Medtem operemo češnjeve paradižnike in jih narežemo na četrtine. Feta sir narežemo na kocke in zmešamo z 2 žlicama oljčnega olja ter origanom. Mlado čebulo splaknemo in narežemo na tanke obročke.
Breskvi narežemo na tanke krhlje. V ponvi z neoprijemljivo oblogo segrejemo malo oljčnega olja in popražimo krhlje, da dobijo lepe sledi od pečenja.
Kuhano lečo odcedimo in jo skupaj s paradižnikom, koščki feta sira in obročki mlade čebule stresemo v skledo. Dodamo balzamični kis in kanček oljčnega olja ter dobro premešamo. Po okusu začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Solato naložimo na krožnike, okrasimo z breskvinimi krhlji in še toplo postrežemo.

ORIGANO - Origano je bogat z eteričnimi olji, zelo aromatičen in ima rahlo grenak okus. Je klasična začimba sredozemske kuhinje. Pice, paradižnikove omake, fižolove in mesne jedi ter solate spremeni v okusne kulinarične senzacije.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 6/2020.   Kupi izvod / Letna naročnina

Foto in tekst: Kotanyì Slovenija

Deli na
16. 05. 2025
Frika - tradicionalna pastirska jed
17. 04. 2025
Tris potic - orehova, kokosova in makova z brusnicami
13. 03. 2025
Zelena »smuti« juha s hrustljavim ingverjem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna