Skuhaj sam

Metin žele

12. 12. 2022

za 2 osebi

Sestavine

4 pesti svežih metinih listov
2 dl vode
2 dl jabolčnega soka
20 dag sladkorja v prahu
10 g Kotányi agartine 

Priprava:

Metine liste operemo in ločimo od stebla. Damo jih v posodo z vodo, zavremo in pustimo vreti 2 minuti. Odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi. Precedimo čez gazo in dodamo k jabolčnemu soku. Vse skupaj ponovno zavremo. Dodamo sladkor in agartino Kotányi, po želji lahko dodamo še nekaj kapljic metine arome. Dobro premešamo. Nalijemo v poljubne modelčke in postavimo v hladilnik. Žele serviramo ohlajen skupaj z svežim sadjem in nastrgano čokolado. Okrasimo z vejico mete.

Agartina - Namesto želatine uporabite agartino, ki je popolnoma rastlinski nadomestek iz linije Kotányi Gourmet. Pridobljena je iz alg in je nevtralnega okusa ter vonja. Primerna je tudi za vegane.  Agartina Kotányi je popolna izbira za pripravo paštet, tlačenk, krem, želejev in glazur ali za zgoščevanje omak. Nasvet: 10 g agartine zadostuje za 500 ml tekočine, podobno kot 6 lističev želatine.

Recept je pripravil chef Boštjan Palčič za Kotanyi Slovenija. Objavljen je v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 12/2022.   Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman  Tekst: Kotanyì Slovenija

Deli na
11. 09. 2023
Buhtlji z lešnikovim namazom in figami
11. 09. 2023
Pečen piščanec s korenčkom, krompirjem in jogurtovo pomako
11. 09. 2023
Korenčkov kolač z orehi, oljčnim oljem in belo čokolado
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.