Skuhaj sam

Pečena čokolada z jabolki

06. 05. 2018

Sestavine

250 g čokolade Vahlrona
4 rumenjaki
4 beljaki
4 žlice sladkorja z vaniljo
sol
4 jabolka
cimet, sladkor
maslo
orehi za dekoracijo

Priprava:

Rumenjake in sladkor z vaniljo zmiksamo v kremo. Iz beljakov stepemo sneg. Čokolado stopimo na 60°C, vmešamo kremo iz rumenjakov in mešamo do gladkega. Počasi dodamo sneg in ga nežno vmešamo. Stresemo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici na 170°C približno 15 minut. 
Jabolka narežemo na tanke kolute in jih v ponvici na maslu popečemo. Tik pred koncem jih potresemo s sladkorjem in cimetom.
Na krožnik položimo topla jabolka in rezino pečene čokolade, nanjo še pol orehovega jedrca, in ponudimo.

Jed so pripravili v Gostilni Jakob Franc (Ljubljana), objavljeno v reviji Pet zvezdic, št. 5/2018.

Foto: Peter Irman

Deli na
10. 02. 2020
Jadranska sipa na žaru s pirejem rumenega korenja
10. 02. 2020
Smuti z rdečo peso in ingverjem
10. 02. 2020
Krofki s cimetom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.