Skuhaj sam
12. 02. 2024
piščančje prsi
rdeča in zelena paprika
mladi bambusovi vršički iz pločevinke
indijski oreščki
olje
česen
ostrigina omaka
riževo vino
rdeča (pikantna) sojina omaka
beli poper
sol, sladkor
riževo vino
malo olja
ščep škroba
Piščančje meso narežemo na majhne kvadratne koščke, prav tako papriko in bambus. Piščanca mariniramo v mešanici belega popra, soli, sladkorja, riževega vina, olja in škroba. Vse skupaj premešamo in pustimi stati 5 minut.
Indijske oreščke ocvremo v olju ali jih popražimo v ponvi.
Segrejemo ponev ali vok, dodamo malo olja in popražimo sesekljan česen. Dodamo mariniranega piščanca in dobro popražimo. Dodamo še papriko, bambusove vršičke, ostrigino omako, riževo vino, rdečo sojino omako, ocvrte indijske oreščke. Premešamo, še malo popražimo (minuto ali dve) in postrežemo.
Recept so pripravili v restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi. Predstavitev in recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 2/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Foto: Peter Irman
Ostali recepti iz članka:
-Pekoče zelje
-Gamberi na vroči plošči po domače
-Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko
-Riba v sopari
-Zelo pekoča govedina po sečuansko
-Riževe kroglice