Skuhaj sam

Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko

12. 02. 2024

Sestavine

piščančje prsi
rdeča in zelena paprika
mladi bambusovi vršički iz pločevinke
indijski oreščki
olje
česen
ostrigina omaka
riževo vino
rdeča (pikantna) sojina omaka

Marinada

beli poper
sol, sladkor
riževo vino
malo olja
ščep škroba

Priprava:

Piščančje meso narežemo na majhne kvadratne koščke, prav tako papriko in bambus. Piščanca mariniramo v mešanici belega popra, soli, sladkorja, riževega vina, olja in škroba. Vse skupaj premešamo in pustimi stati 5 minut.
Indijske oreščke ocvremo v olju ali jih popražimo v ponvi.
Segrejemo ponev ali vok, dodamo malo olja in popražimo sesekljan česen. Dodamo mariniranega piščanca in dobro popražimo. Dodamo še papriko, bambusove vršičke, ostrigino omako, riževo vino, rdečo sojino omako, ocvrte indijske oreščke. Premešamo, še malo popražimo (minuto ali dve) in postrežemo.

Recept so pripravili v restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi. Predstavitev in recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdicšt. 2/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Ostali recepti iz članka:
-Pekoče zelje
-Gamberi na vroči plošči po domače
-Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko
-Riba v sopari
-Zelo pekoča govedina po sečuansko
-Riževe kroglice

Deli na
11. 10. 2024
Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
10. 10. 2024
Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
12. 09. 2024
Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna