Skuhaj sam

Pirin zdrob s klobaso, porom, lisičkami

05. 11. 2019

za 4 osebe

Sestavine

2,5 dl polnozrnatega pirinega zdroba
1 l slane vode
maslo
20 dag lisičk ali jurčkov
pol klobase (pol od para)
pol čebule
malo pora

Priprava:

Zavremo osoljeno vodo in vanjo zakuhamo zdrob. Mešamo 10 minut, dodamo maslo in kuhamo še kakšnih 20 minut (čas kuhanja pri- lagodimo tipu zdroba).
Klobaso skuhamo, olupimo in nadrobimo. V ponvi prepražimo narezano čebulo, gobice in klobaso. S tem zabelimo zdrob. Doda- mo še malo svežega pora za okrasitev in postrežemo.

Jed so pripravili v Eko turistični kmetiji Urška (Križevec) za revijo Pet zvezdic, št. 11/2019.

Foto: Peter Irman

Deli na
09. 03. 2020
Pirin venec s čemažem in tremi siri
09. 03. 2020
»Cottoleta« - ocvrti paradižniki
09. 03. 2020
Sočni kruhovi polpeti s kislim zeljem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.