Skuhaj sam

Kornetki s kozjim sirom in kutino

04. 01. 2018

za 4 osebe

Kornetki - vlečeno testo

350 g moke
1 jajce
2 žlici olja
1,5 dl mlačne vode
1 žlica kisa
sol
0,5 l olja za cvrtje

Nadev - skutni z bučnicami

50 g skute
2 žlici bučnega olja
10 g bučnih semen (bučnic)
sol, beli poper (fino mleti)

Nadev – kozji sir z marelico in mandlji

50 g mehkega (mladega) kozjega sira
10 g suhih marelic
8 g mletih mandljev
sol, beli poper (fino mleti)

Nadev - kutinov chutney

oljčno olje
2 čebuli
500 g kutine
100 g ingverja
sveži česen
150 g jabolk
100 g suhih marelic
0,5 l jabolčnega kisa
0,5 l balzamičnega kisa
500 g sladkorja
1 žlica koriandrovih semen
1 cimetova palčka
2 janeževi zvezdi
sol, poper

Priprava:

Kornetki: Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico. Vanjo ubijemo jajce in dolijemo olje. Vodo zmešamo s kisom in soljo. Prilijemo k moki in zamesimo testo. Pustimo, da počiva najmanj eno uro, nato ga razvlečemo in narežemo na 12 kvadratov (10 x 10 cm). Vsakega zvijemo v kornet in ocvremo.
Skutni nadev z bučnicami: Skuto pretlačimo, dodamo bučno olje, na drobno sesekljane bučnice, solimo in popramo. Dobro premešamo in nadev napolnimo v dresirno vrečko. Nabrizgamo ga v štiri kornete. Po vrhu jih potresemo z mletimi bučnicami.
Nadev iz kozjega sira: Sir pretlačimo, dodamo na fino narezane marelice in mlete mandlje ter dobro zmešamo. Po potrebi začinimo. Napolnimo štiri kornete, po vrhu okrasimo z drobno narezano suho marelico.
Nadev - kutinov chutney: Čebulo in kutine olupimo ter narežemo na kocke. Olupimo ingver in česen ter ju fino nasekljamo. Jabolka operemo, olupimo in naribamo. Suhe marelice narežemo na majhne kocke. 
V posodi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo kutino in pražimo še 5 minut. Zalijemo s kisom in dodamo vse ostale sestavine. Po potrebi dolijemo še nekaj vode. Zavremo in kuhamo približno 1 uro, da se chutney zgosti. Vmes večkrat premešamo. Chutney je gotov, ko se na dnu posode vidi sled, če po njej povlečemo z ročajem kuhalnice. Po potrebi začinimo s poprom in soljo. Odstranimo cimetovo palčko. Še vroč chutney napolnimo v kozarce, malo pa ga prihranimo, da se ohladi in z njim napolnimo še preostale kornetke.
Serviranje: V primeren krožnik ali posodico postavimo kornetke – tri na osebo, vsakega z drugim nadevom. Ponudimo kot pozdrav iz kuhinje.

Jed so pripravili v Hotelu Triglav - Restavracija 1906 (Bled) za revijo Pet zvezdic, št. 1/2018.

Foto: Peter Irman

Deli na
17. 06. 2020
Bruskete s paradižnikom in olivami
17. 06. 2020
Tatarski biftek z maslom in domačo omako
17. 06. 2020
Lečina solata z breskvami in feta sirom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.