Skuhaj sam

Polpetki s sardinami iz pločevinke in zeleno

11. 07. 2023

Za: 3 ali 4 polpetke
Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 30 - 35 minut

Sestavine

250 g gomoljne zelene
1 konzerva sardin brez kosti
3 žlice sesekljanih peteršiljevih lističev
2 žlici naribanega parmezana
ščepec soli
ščepec popra
25 g masla

Za paniranje

2 jajci
80 g drobtin (fine ali srednje)
olje za cvrtje
vejica rožmarina

Priprava:

Gomolj zelene olupimo in jo narežemo na majhne kocke. V ponvi stopimo maslo, dodamo pripravljeno zeleno in popražimo le toliko, da zadiši. Prilijemo samo toliko hladne vode, da prekrije zeleno, malo solimo in kuhamo pokrito 15 do 20 minut, da se zmehča. Nato jo odcedimo in stresemo nazaj v posodo. Dodamo sesekljan peteršilj, fileje sardin iz olja, nariban parmezan, sol, poper in premešamo. Vse skupaj nato nežno pretlačimo z vilico ali tlačilko za pire. Z roko oblikujemo polpetke, ki jih paniramo. Vsakega posebej najprej povaljamo v razžvrkljanih jajcih in nato v drobtinah ter v vročem olju ocvremo. Za še boljši okus polpetkov lahko v olje, v katerem jih cvremo, dodamo vejico rožmarina.
Ribje polpetke ponudimo vroče kot prigrizek in s kakšno pomako ali kot toplo predjed.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Čas je za okuse morja, št. 7-8/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver Stockfood

Vsi recepti, objavljeni v rubriki:
-Sardine na karpaču iz zelenih paradižnikov
-Sardelni knedlji v ribji juhi
-Krompir s sardelami in solnim drobljencem
-Sardele, polnjene s feta sirom, kaprami in pinjolami
-Polpetki s sardinami in zeleno

Deli na
11. 09. 2023
Buhtlji z lešnikovim namazom in figami
11. 09. 2023
Pečen piščanec s korenčkom, krompirjem in jogurtovo pomako
11. 09. 2023
Korenčkov kolač z orehi, oljčnim oljem in belo čokolado
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.