Skuhaj sam

Presni krofi

04. 02. 2018

Sestavine

100 g ovsenih kosmičev
sok 1 pomaranče
30 g mandljev
30 g mletih orehov
150 g datljev
40 g kokosove moke
50 g kokosovega olja
3 žlice medu

Priprava:

Ovsene kosmiče namočimo s sokom pomaranče, premešamo in pustimo stati eno uro. Dodamo preostale sestavine in vse skupaj »zmiksamo« v mlinčku. Dobimo gosto zmes, iz katere oblikujemo manjše krofe. Po želji so lahko tudi v obliki kolobarja. 

Jed so pripravili študentje Grma Novo mesto, objavljeno v reviji Pet zvezdic, št. 2/2018.

Foto: Peter Irman

Deli na
09. 03. 2020
Pirin venec s čemažem in tremi siri
09. 03. 2020
»Cottoleta« - ocvrti paradižniki
09. 03. 2020
Sočni kruhovi polpeti s kislim zeljem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.