Skuhaj sam

Rabarbarin kompot

11. 06. 2021

Sestavine

700 g rabarbare
75 g finega kristalnega sladkorja
bio pomaranča (lupinica in sok)
5 ml ingverja

Priprava:

Stebla rabarbare očistimo, jih položimo v steklen ali keramičen pekač in posipamo s sladkorjem. Po želji po vrhu potresemo drobno naribano pomarančno lupinico in sok, ali pa dodamo fino nariban svež ingver. Nepokrito pečemo v pečici pri 180°C približno 30 do 40 minut. S kompotom prelijemo sladoled ali ga primešamo grškemu jogurtu in ponudimo v visokih kozarcih. Odlično se poda tudi k sirovi plošči.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 6/2021, članek Čas je za rabarbaro.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto in tekst: Guliver/Stockfood

Ostali recepti iz članka:
-Rabarbarin kompot
-Hitri rabarbarin džem
-Pečena rabarbara
-Slastni kolački z rabarbaro
-Pečen puding iz rabarbare in kosmulje
-Pita z rabarbaro in jagodami

Deli na
11. 10. 2024
Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
10. 10. 2024
Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
12. 09. 2024
Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna