Skuhaj sam

Rabarbarin kompot

11. 06. 2021

Sestavine

700 g rabarbare
75 g finega kristalnega sladkorja
bio pomaranča (lupinica in sok)
5 ml ingverja

Priprava:

Stebla rabarbare očistimo, jih položimo v steklen ali keramičen pekač in posipamo s sladkorjem. Po želji po vrhu potresemo drobno naribano pomarančno lupinico in sok, ali pa dodamo fino nariban svež ingver. Nepokrito pečemo v pečici pri 180°C približno 30 do 40 minut. S kompotom prelijemo sladoled ali ga primešamo grškemu jogurtu in ponudimo v visokih kozarcih. Odlično se poda tudi k sirovi plošči.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 6/2021, članek Čas je za rabarbaro.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto in tekst: Guliver/Stockfood

Ostali recepti iz članka:
-Rabarbarin kompot
-Hitri rabarbarin džem
-Pečena rabarbara
-Slastni kolački z rabarbaro
-Pečen puding iz rabarbare in kosmulje
-Pita z rabarbaro in jagodami

Deli na
10. 06. 2022
Žele iz jagod, lubenice in rožne vode ter sladoled z ratlukom
12. 05. 2022
Raviolon Barone, polnjen s kozjo rikoto in koromačem
12. 05. 2022
Zelje s čilijem, pastinakovim pirejem in suhim sadjem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.