Skuhaj sam
11. 06. 2021
700 g rabarbare
75 g finega kristalnega sladkorja
bio pomaranča (lupinica in sok)
5 ml ingverja
Stebla rabarbare očistimo, jih položimo v steklen ali keramičen pekač in posipamo s sladkorjem. Po želji po vrhu potresemo drobno naribano pomarančno lupinico in sok, ali pa dodamo fino nariban svež ingver. Nepokrito pečemo v pečici pri 180°C približno 30 do 40 minut. S kompotom prelijemo sladoled ali ga primešamo grškemu jogurtu in ponudimo v visokih kozarcih. Odlično se poda tudi k sirovi plošči.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 6/2021, članek Čas je za rabarbaro. Nakup izvoda / Letna naročnina
Foto in tekst: Guliver/Stockfood
Ostali recepti iz članka:
-Rabarbarin kompot
-Hitri rabarbarin džem
-Pečena rabarbara
-Slastni kolački z rabarbaro
-Pečen puding iz rabarbare in kosmulje
-Pita z rabarbaro in jagodami