Skuhaj sam
12. 05. 2022
Raviolone Barone z nadevom iz kozje rikote in koromača kuhamo 5 minut, nato jih sotiramo na maslu. Postrežemo jih s porovo-čemaževo omako, ki jo pripravimo tako, da por na drobno sesekljamo in na olju popražimo. Dodamo na manjše koščke narezan krompir in ga skupaj s porom med nenehnim mešanjem pražimo nekaj minut. Prilijemo jušno osnovo, lonec delno pokrijemo in kuhamo tako dolgo, da se krompir povsem zmehča. Medtem liste čemaža operemo in grobo sesekljamo. Ko je krompir kuhan, jih dodamo v lonec in pustimo, da se kuhajo 5 minut. Odstavimo in gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po okusu začinimo s soljo in poprom, zavremo ter odstavimo.
Raviolon postrežemo s pripravljeno omako ter čemaževimi popki in špargljevimi vršički, ki smo jih na olivnem olju na hitro sotirali. Na koncu po raviolonu za dekoracijo potresemo goji jagode in drobljeno pistacijo.
Jed je pripravil chef Boštjan Pavli iz Restavracije Harfa, Ljubljana.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2022. Nakup izvoda / Letna naročnina
Foto: Peter Irman