Skuhaj sam

Pesni tartar

04. 01. 2019

Sestavine

0,5 kg rdeče pese
2 žlici kaper
sok 1 limone
1 žlička gorčice in hrena 
1 pest svežega kopra
1 pest sveže mete
sol in poper

Zraven postrezite

kokosov jogurt (za nevegansko različico navaden grški jogurt)
svež koper in meta
limona
oljčno olje
kruh

Priprava

Rdečo peso olupite in kuhajte v soljenem kropu okoli 20 minut. Ko je kuhana, a še vedno čvrsta, odlijte vodo in počakajte, da se ohladi. Nato jo stresite v multipraktik in dodajte vse preostale sestavine ter zmeljite. 

Tartar postrezite na krožniku in okrasite s svežimi zelišči, kruhom, kokosovim jogurtom in pokapljajte z limonovim sokom. Po njem polijte še oljčno olje in popoprajte.

Recept za številko 1/2019 revije Pet zvezdic je prispevala Tereza Poljanič.

Deli na
10. 06. 2022
Žele iz jagod, lubenice in rožne vode ter sladoled z ratlukom
12. 05. 2022
Raviolon Barone, polnjen s kozjo rikoto in koromačem
12. 05. 2022
Zelje s čilijem, pastinakovim pirejem in suhim sadjem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.