Skuhaj sam

Jabolčno-grahova kremna juha

06. 11. 2018

Jabolčna kremna juha

1000 g jabolk
100 g šalotke
1 strok česna
1 dl belega vina
sol, poper
cimet
muškatni orešček 

Grahova kremna juha

800 g svežega graha
200 g šalotke
2 stroka česna
5 vejic sveže mete
muškatni orešček
sol, poper

Pena iz rdečega zelja

pol glave rdečega zelja
mleta kumina
sol
ovsena smetana
oljčno olje

Krompirjev špaget

krompir
olje za cvrenje

Priprava

Sesekljano šalotko prepražimo skupaj s česnom. Dodamo olupljena in na kockice narezana jabolka. Vse skupaj dobro prepražimo in deglaziramo z belim vinom. Dodamo začimbe in zalijemo s pol litra vode. Kuhamo do mehkega in nato s paličnim mešalnikom vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko kremno juho.

Sesekljano šalotko prepražimo skupaj s česnom. Dodamo grah in dobro prepražimo. Začinimo in zalijemo s pol litra vode. Kuhamo 10 minut, nato gladko zmiksamo, da dobimo kremno juho.

Rdeče zelje skupaj z začimbami dušimo do mehkega. Pretlačimo čez drobno cedilo. Dodamo ovseno smetano, malo oljčnega olja, premešamo in nalijemo v sifon za brizganje.

Iz krompirja izrežemo špaget (s posebnim nastavkom za rezanje zelenjave), ga navijemo na kovinsko palčko in ko zadrži obliko, ocvremo.

V krožnik hkrati, vsako z ene strani, vlijemo jabolčno in grahovo juho. Nabrizgamo peno rdečega zelja, dodamo ocvrt krompirjev svedrček in postrežemo.

Jed so pripravili v Vivo cateringu za revijo Pet zvezdic, št. 11/2018. Foto: Peter Irman

Deli na
17. 06. 2020
Tatarski biftek z maslom in domačo omako
17. 06. 2020
Lečina solata z breskvami in feta sirom
17. 06. 2020
Bruskete s paradižnikom in olivami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.